Незабаром на Землю чекає особливе сонячне затемнення – і відбудеться воно вже 4 грудня. Про це повідомили у ТСН.

Особливістю сонячного затемнення 4 грудня 2021 року буде той факт, що шлях повного затемнення буде спрямовуватися зі сходу на захід, проходячи через Західну Антарктиду. Однак звичайні сонячні затемнення рухаються навпаки, із заходу на схід.

Сонячне затемнення, фото: Pixabay
Сонячне затемнення, фото: Pixabay

Таких візуальний ефект стає можливим лише тоді, коли затемнення спостерігають в полярних областях. Таким чином, побачити повне затемнення сонця цього разу зможуть хіба що учасники полярних експедицій та пінгвіни. Часткове затемнення помітять мешканці півдня Африки, крайнього південного сходу Австралії (в штатах Вікторія і на острові Тасманія) і в південних частинах акваторій Атлантичного, Індійського і Тихого океанів.

Аналогічне затемнення відбувалося у листопаді 2003 року, тобто 18 років тому. Наступного разу спостерігати таке ж затемнення можна буде аж через 18 років - 15 грудня 2039 року.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що астролог назвала найщасливіші знаки Зодіаку у вересні: їх чекає "грошовий потік" і удача. Астролог поділився прогнозом на перший осінній місяць

Раніше повідомляв Знай, гороскоп і передбачення: як загадати бажання, щоб воно точно збулосяексперти стверджують, що у людини може відкритися друге дихання, і він відразу відчує, як його фізична сила почне рости.

Також ми повідомляли, як зустрічати Новий 2022 за східним календарем. Через місяць після традиційного Нового року настає Новий рік і за китайським календарем. Зазвичай українці не чекають лютого для того, щоб сподобатися новій тварині, яка стане символом протягом наступних 12 місяців.