Стало відомо про те, що в понеділок, 29 листопада відзначається День святого Матвія. Що необхідно зробити для того, щоб зберегти своє житло в благополуччі.

Церква в цей день відзначає День пам'ять святого апостола Матвія, найближчого учня Ісуса Христа. Існує ряд традицій і прийме в цей день.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Якщо на Матвія дме сильний вітер, то сніг буде замітати аж до Миколи. Хмари ходять низько-це означає, що незабаром настануть холоди і мороз, а блідий місяць в тумані - провісник поганої погоди.

День святого Матвія, фото: вільне джерело
День святого Матвія, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Обов'язково влаштуйте Матвіївські посиденьки, але всі страви повинні бути скромними і пісними, так як вже почався Різдвяний піст.

Молитва, фото: Facebook
Молитва, фото: Facebook

Якщо 29 листопада прийшли небажані гості, обов'язково після їх візиту протріть підлогу, дзеркала і двері. За повір'ям, це вбереже будинок від їх відвідування надалі.

Ні в якому разі не потрібно надягати на себе червоний одяг в цей день, а також дивитися в дзеркало, щоб не назвати на себе біду. Найчастіше на вулиці в цей день відлига, і чим сильніше вона, тим суворіше буде зима в цьому році, як відзначали наші предки.

Церква, Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ
Церква, Митрополит Епіфаній - фото ПЦУ

У цей день також відзначається Кіберпонеділок, який настає відразу після Чорної п'ятниці. Все це позначає день розпродажу в онлайн-магазинах. Але, варто бути обережніше, щоб не попастися на цей прийом, і не залишитися без грошей, так як аферистів в мережі неймовірно багато.

Кіберпонеділок 2020 , фото - Рexels
Кіберпонеділок 2020 , фото - Рexels

29 листопада іменини святкують такі люди: Віктор, Матвій, Сергій Єфросинія.

Раніше повідомляли, що не можна подавати на новий 2022 рік: доведеться обійтися без шампанського і холодцю.

Як повідомляв Знай.ua, телеведуча Людмила Барбір згадала шалені студентські роки: "виходила на зв'язок раз на тиждень".

Знай.ua писав, запечена качка з яблуками: шеф-кухар Володимир Ярославський приготував улюблену святкову страву.