Українським пенсіонерам роз'яснили ситуацію щодо доплат. Про це повідомляє портал на Пенсії.

Українська пенсіонерка повідомила, що вийшла на пенсію через пару років і не розуміє, скільки повинні їй доплачувати за зайвий стаж.

" мені 62 роки, вийшла на пенсію в 2016 році у віці 57 років і 6 місяців. Хочу отримати роз'яснення з приводу понаднормового стажу, тому що сама ніяк не можу розібратися. Скрізь пишуть, що за рік, відпрацьований понад норму, доплата йде по 14 гривень. А за моїми підрахунками виходить тільки 40 копійок. З 1 липня моя пенсія збільшилася всього на 8,5 гривні. У мене 10 повних років понаднормового стажу. Значить, повинні доплачувати як мінімум 140 гривень?",- повідомляють вона.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

З'ясувалося, що за кожен рік, які пенсіонер відпрацював на термін понад 30-35 (залежно від статі) має прав на збільшення на один відсоток основного розміру пенсії і не більше, ніж на один відсоток від прожиткового мінімуму.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зокрема, пенсіонерка має розмір пенсії, яка вище мінімальної. Протягом десяти років понаднормового стажу жінка мала право на надбавку 176,90 вона щомісяця входила до загальної суми пенсії.

Нагадаємо, українців, які порушують обмеження "Червоної" карантинної зони, суворо каратимуть: 170 тисяч грн штрафу і закриття. В Україні порушники обмежень "червоної" карантинної зони, можуть отримати солідний штраф за недотримання правил

Як повідомляв портал "Знай.ua", на порушеннях карантину попалися тисячі українців: скільки доведеться заплатити за відсутність маски. Українцям пояснили, скільки доведеться заплатити за відсутність маски під час карантину

Також "Знай.ua" писав, українці справно оплачують комуналку, але мерзнуть у квартирах: "Холод собачий". Українка поскаржилася на те, що незважаючи на регулярну сплату всіх платіжок, мерзне у своїй квартирі. Жінка хотіла б отримувати належну якість комунальних послуг.