Пацієнт лікарні став першою людиною у світі, якій надрукували протез ока на 3D-друку. Стів Верз з Хакні в Лондоні отримав його в очній лікарні Мурфілдс в Лондоні.

Як зазначається, нова технологія вдвічі скорочує час, необхідний пацієнтам для встановлення протезів. А саме з шести тижнів до трьох. Про це йдеться на сайті BBC.

"Мені потрібен протез з 20 років, і я завжди відчував себе свідомим щодо цього. Коли я виходжу з дому, я часто вдруге дивлюся в дзеркало, і мені не подобалося те, що я бачив. Це нове око виглядає фантастично.", - сказав 40-річний Стів Верзе.

Стів Верз, instagram.com/bbcnews
Стів Верз, instagram.com/bbcnews

Для традиційного протезування пацієнт повинен пройти двогодинний сеанс, перш ніж протез буде встановлено. За даними лікарні, 3D-друкований протез повинен скоротити процес виготовлення до двох-трьох тижнів, при цьому початковий прийом займе всього пів години.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Професор Мандіп Сагу, консультант-офтальмолог в очній лікарні Мурфілдс,пояснив, що персонал був "схвильований" потенціалом повністю цифрового протеза ока.

"Ми сподіваємося, що майбутні клінічні випробування нададуть нам надійні докази цінності цієї нової технології, які продемонструють, яку різницю вона робить для пацієнтів. Очевидно, що це може скоротити списки очікування", - говорить він.

Нагадаємо, Дмитро Комаров зі "Світу навиворіт" потрапив у плем'я, де жорстокість стала буденністю: "Не обійтися без отрути". Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" показав незвичайне плем'я в Еквадорі

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Комаров зі "Світу навиворіт" похвалився двійнятами: "Дякую...". Мандрівник Дмитро Комаров поділився новими кадрами, якими дуже розчулив мережу. Для нього сьогодні дуже важливий день

Також "Знай.ua" писав, Дмитро Комаров з "Світу навиворіт" дав поради щодо подорожей під час карантину: "На місяці вперед...". Телеведучий вирішив знову поїздити по Україні, поки закриті кордони. Новий сезон шоу про Батьківщину