Що президент вважає найбільшим досягненням?

На сьогоднішньому прес-марафоні, присвяченому екватору каденції Володимира Зеленського на посту президента України, що стартував о 12.00, глава держави особисто підводить підсумок своєї діяльності. Про найголовніші помилки і успіхи президента дізнавалися Знай.ua.

Володимир Зеленський, вибори-2019 - фото Андрія Єловікова
Володимир Зеленський, вибори-2019 - фото Андрія Єловікова

Дороги і ковід-напрямок

Яку б новину не висвітлював Офіс президента на своїх сторінках у соцмережах, під цими постами завжди з'являються сотні коментарів – і чимала з них частина є негативними або саркастичними. І президент надав цьому пояснення.

"Люди не бачать багатьох перемог. Є і помилки – я щоденно приймаю 100 рішень: правильні, неправильні, іноді, нажаль, помилкові, але я їх приймаю. У мене немає часу комунікувати всі мої рішення з суспільством – у мене немає "в гаманці" своєму медіа, щоб хтось допомагав комунікувати це", - зазначає президент Володимир Зеленський.

Прес-марафон Володимира Зеленського - фото Знай.ua
Прес-марафон Володимира Зеленського - фото Знай.ua

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Що стосується реформ, то найвдалішою, за словами глави держави, на сьогодні є інфраструктурна – розвиток цієї сфери був найбільший за 50 років. А вимірюється успіх у тисячах нових кілометрів доріг та початок будівництва 150 мостів.

Проте, саме тема доріг вже другий рік поспіль за часів пандемії і стає головною причиною непорозуміння із суспільством. Про критичний стан лікарень і нестачу кисню заявляють і нардепи.

"У вересні МОЗ звернулося до прем'єр-міністра з проханням виділити 1 млрд 100 млн грн, аби встановити кисневі станції у лікарнях. Урядом же було виділено лише 390 млн. І це попри те, що тижнем пізніше було знайдено додаткових 15 млрд грн на дороги. Результат цього ми бачимо зараз: як помирають пацієнти від нестачі кисню у всіх регіонах, це – абсолютна безвідповідальність і байдужість з боку влади", - наголошує нардеп, Член Української частини Парламентського комітету асоціації Інна Совсун.

Лікарня, фото: Hromadske
Лікарня, фото: Hromadske

В свою ж чергу, президент лише відзначив, що наразі в Україні є 90 тисяч ліжок, а було лише 5, та мільйони вакцин.

Авіапростір і прибуток портів

Одним з найважливіших досягнень президент також вважає створення першого в Україні національного авіаперевізника Ukrainian national airlines, презентація якого відбулася 25 листопада.

"Щодо реформ ключових – судову ми тільки почали, це боротьба із судами. Деолігархізація – я з повагою ставлюся до великого бізнесу з повагою щодо робочих місць, але дуже важливо, щоб він не був олігархатом і впливав на медіа та політиків", - відзначає Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський - фото Знай.ua
Володимир Зеленський - фото Знай.ua

Важливим досягненням в судовій реформі, на думку очільника держави, стало вчорашнє призначення 2 суддів від президента в Конституційному суді – чого раніше не було.

У якості наглядних прикладів початку деолігархізації президент привів Укрзалізницю, яка почала приносити прибуток. Прибутковими також стали порти і аеропорти.

"Це – деолігархізація. Тому що ми розуміємо, які люди, деякі колишні чиновники та службовці всюди були – в усьому, що належить державі і народу України. Всюди були їхні щупальця. І сьогодні у нас ці напрями прибуткові", - підкреслив Володимир Зеленський.

Вибори, Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова
Вибори, Володимир Зеленський - фото Андрія Єловікова

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.