Всього за рік боїв 65-річний командир артилерійського дивізіону 17-ї танкової бригади з позивним "Татусь" перетворив свій підрозділ на справжній жах для окупантів.

Саме завдяки "Татусю" артилерійський дивізіон 17-ї танкової бригади завжди без втрат виходив з найскладніших пасток, хоча й воякам іноді й перепадало, передає "Аrmyinform".


Підполковник Олександр Сергійович Вакуленко закінчив Сумське вище артилерійське училище й відслужив в артилерії до звільнення в запас на пенсію, заставши часи незалежності. Однак, саме війна із росіянами повернула його у стрій в першу хвилю мобілізації.

Олександр Вакуленко, фото  "Аrmyinform"
Олександр Вакуленко, фото "Аrmyinform"

"Татусь" не приховує своєї гордості за свій дивізіон, у який він вклав усю душу, глибокі знання, досвід та сили. Тут більшості солдат вже далеко за 40. Однак Олександр Вакуленко переконаний, що вік не має значення.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я підбирав командний і рядовий склад виключно за фаховістю та проукраїнською налаштованістю. Єдине, що раніше хлопцям, як і мені, зважаючи на вік, було важко орудувати лопатою або тягати колоди. Тепер ми втягнулися", - зазначив він.

"Татусь" з гордістю проводить екскурсію, однак одразу можна помітити, що дивізіону не раз "діставалося на горіхи". Самохідні установки, інша броньована та колісна техніка густо рясніє слідами від вибухів, влучань артилерійських осколків та навіть куль. Однак, дивізіон "Татуся" вже встигли прозвати жахом так званої "ДНР".

"Бо ж воювати вміємо! Якість артилерійської розвідки та стрільби в нас відмінна. І тактику застосування підрозділів постійно вдосконалюємо. На жодних позиціях ми довго не затримуємося. Бувало, що бойовики гатили по місцях розташування мого дивізіону ще пару днів уже після того, як ми їх покидали. Є така річ – бойовою інтуїцією зветься. Тільки відчуєш, що ворог тебе починає "намацувати", – маневруй, дури його, й бий з нових позицій, мов шкідливого цуцика", - зізнається він.

Олександр Вакуленко, фото  "Аrmyinform"
Олександр Вакуленко, фото "Аrmyinform"

Найстрашнішим для "Татуся" у цій війні, це пропаганда та брехня, адже навіть серед його рідних є ті, хто не вірить тому, що відбувається в Україні.

" Моєму старшому братові 85 років. Він живе в Мінську і не вірить, що в нас на Україні таке коїться. "Як ми після всього цього будемо один одному в очі дивитись", − запитує телефоном… Найстрашніше – це брехня. Але час правди для зневірених настане…", - підсумував він.

Нагадаємо, Євгеній Єнін проінспектував кордони України. Як стримуватимуть "міграційні цунамі"?

Також Знай писав, коли в школі всі малювали квіточки, він зображав літаки і танки: історія одного з наймолодших офіцерів ЗСУ, яким пишається Україна

Раніше Знай повідомляв, блокпости на дорогах, рейди і "фундамент" нового паркану: на кордонах України помітно посилюють захист – що відбувається