У понеділок, 22 Листопада святкується День Ікони Діви Марії. Віруючі моляться, і просять допомогти у вирішенні складних ситуацій. Які ще в цей день є традиції і свята.

Ікона Богородиці "Скоропослушниця" надзвичайно древній і чудотворний образ, що знаходився на Святій Горі Афон. Люди моляться цій іконі, і просять допомоги в складних ситуаціях, серед яких і зцілення від важких хвороб.

Ікона, фото: вільне джерело
Ікона, фото: вільне джерело

Також, ще в цей день відзначається День святої Матрони, і в цей день існує ряд традицій, а також правил - що можна робити, а чого не варто.

Вважалося, що вона також мала зцілювати людей, якщо її попросити від чистого серця, а також передбачати майбутнє.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Віруючі ходять до церкви, і схиляються перед мощами в цей день. Обов'язково потрібно попросити вибачення у рідних і близьких, яких ви могли зачепити, і самому пробачити старі образи. Потрібно, щоб абсолютно всі конфлікти були вирішені за допомогою розмов.

Також, в цей день не рекомендується віддаватися спокусам, і перепадів настрою. Потрібно частіше дякувати інших людей, а не зривати на них злість.

Молитва у церкві, кадр з відео
Молитва у церкві, кадр з відео

22 Листопада іменини відзначають Олександр, Юхим, Антон, Костянтин, Ілля, Іван і Семен, Артамон, Мавр, Неофіт, Порфирій, а також Наркісса і Матрона.

Молитва до святої Матрони

Свята матір, спаси нас, грішних! Прости нам наші гріхи і пішли нам порятунок і здоров'я міцне! Спасибі, що не залишаєш нас і даєш нам Віру, Надію, Любов! Слава Тобі, Господи!

Спаси і допоможи моїй родині, пішли здоров'я дітям, онукам, здоров'я невісткам і всім моїм рідним і близьким! Пішли нам спокою і радості і захисти нас від спокус гріховних. Спасибі тобі за все, що мені даєш і за твою любов до нас! Не залиш нас дурних дітей твоїх! Амінь

Молитва, фото: Unian
Молитва, фото: Unian

До слова, також в цей день пропонувалося святкувати День сина, в контексті дня чоловіків, і все з подачі такого видання як Guardian News & Media Limited. Хоч ця подія викликала резонанс в мережі, і багато хто це підтримав, свято все ж залишився на неофіційному рівні.

Батько з сином, фото: скріншот з відео
Батько з сином, фото: скріншот з відео