У холодну пору року через брак вітамінів імунітет слабшає і людський організм особливо схильний до захворювань. На думку багатьох дієтологів, в цей час потрібно уважно ставитися до свого самопочуття і піклуватися про здоров'я.

Важливим фактором для підтримки тонусу всього організму є правильне харчування, яке слід підкоригувати під зимовий період.

Дієтологиня Марина Безсонова в колонці для "OrganicWoman" назвала ті категорії продуктів, які точно не принесуть ніякої користі взимку і які необхідно виключити зі свого раціону.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

За її словами, в першу чергу слід відмовитися від висококалорійної їжі з невеликим вмістом цінних мікроелементів.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Серед таких продуктів-фастфуд і напівфабрикати. Експерт також порадила відмовитися від їжі, яка додатково охолоджує організм, тобто від холодних супів типу окрошки, борщу або гаспачо. Крім того, Бессонова підкреслила, що такі супи погано впливають на травлення.

Борщ, кадр з відео
Борщ, кадр з відео

Також бажано подбати про те, щоб мінімізувати споживання солодкого взимку.

"Надмірне вживання солодкого послаблює імунну систему людини. Взимку замість десертів рекомендується включити в свій раціон фрукти і ягоди", – пояснила дієтологиня.

Скрін, відео YouTube торти
Скрін, відео YouTube торти

Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.
Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.
Овочі та фрукти. Фото: Кореспондент.

У холодну пору потрібно скоротити вживання спиртного, так як воно має високу калорійність і уповільнює метаболізм. Крім того, алкоголь викликає помилкове відчуття голоду, через якого людина переїдає і набирає зайву вагу.

Раніше повідомляли, Новий рік у новій сукні? Легко! Марина Боржемська поділилася рецептом смачної намазки для схуднення.

Як повідомляв Знай.uа, дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою.

Знай.uа писав, без меду і не смажені: дієтологиня назвала головні правила вживання горіхів - ви їх точно не знали.