У холодну пору року через брак вітамінів імунітет слабшає і людський організм особливо схильний до захворювань. На думку багатьох дієтологів, в цей час потрібно уважно ставитися до свого самопочуття і піклуватися про здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВажливим фактором для підтримки тонусу всього організму є правильне харчування, яке слід підкоригувати під зимовий період.
Дієтологиня Марина Безсонова в колонці для "OrganicWoman" назвала ті категорії продуктів, які точно не принесуть ніякої користі взимку і які необхідно виключити зі свого раціону.
За її словами, в першу чергу слід відмовитися від висококалорійної їжі з невеликим вмістом цінних мікроелементів.
Серед таких продуктів-фастфуд і напівфабрикати. Експерт також порадила відмовитися від їжі, яка додатково охолоджує організм, тобто від холодних супів типу окрошки, борщу або гаспачо. Крім того, Бессонова підкреслила, що такі супи погано впливають на травлення.
Також бажано подбати про те, щоб мінімізувати споживання солодкого взимку.
"Надмірне вживання солодкого послаблює імунну систему людини. Взимку замість десертів рекомендується включити в свій раціон фрукти і ягоди", – пояснила дієтологиня.
У холодну пору потрібно скоротити вживання спиртного, так як воно має високу калорійність і уповільнює метаболізм. Крім того, алкоголь викликає помилкове відчуття голоду, через якого людина переїдає і набирає зайву вагу.
Раніше повідомляли, Новий рік у новій сукні? Легко! Марина Боржемська поділилася рецептом смачної намазки для схуднення.
Як повідомляв Знай.uа, дивіться на цінник і на дірки: українцям підказали, як не сплутати справжній сир з підробкою.
Знай.uа писав, без меду і не смажені: дієтологиня назвала головні правила вживання горіхів - ви їх точно не знали.