21 листопада 2013 року, 8 років тому на Майдані Незалежності почала свій відлік нова епоха нашої історії, коли українці обрали свободу і шлях до Європи. Ціну, яку довелося сплатити за цю волю, пам'ятаємо ми і крізь роки. 106 життів, яких не повернеш, але пам'ять про них буде жити завжди.

Пам'ятає про знаменну дату і президент України Володимир Зеленський, який нагадав усім українцям про цей день у своєму відеозверненні.

"21 листопада - день, який дає відповідь на питання "Хто такі українці" і "що для них головне". Ми відзначає сьогодні день Гідності та Свободи. Гідність і Свобода - це наше повітря. Коли нам перекривають повітря, то буває занадто голосно. Коли влада не чує свій народ-буває занадто голосно."- починає Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Президент упевнений, що ми вільні творити своє майбутнє, не задирати ніс, але і не опускати очі. Так, ми заплатили і продовжуємо платити за свободу велику ціну і ніколи не забудемо всіх, хто віддав за Україну життя. Як і не пробачимо тих, хто позбавив їх життя і хотів позбавити нас волі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми не жертви, не пригноблені. не розділені, не захоплені. Ми прекрасний народ, непереможний. Тому що ми маємо гідність. Для нас рабство - приниження. Ми готові боротися за своє життя ціною нашого життя"

Володимир Зеленський також поділився історією українських моряків, який були в полоні, але їх дух не полонили. Слідчі просили їх сміяться тихіше, співали в автозаку "Ще не вмерла України". Вони не поводилися, як ув'язнені. Довели, що в полоні можна бути вільною людиною, адже свобода - це відсутність в'язниці в голові.

Спілкувався Зеленський, як завжди, російською та українською мовами. Адже він упевнений, що всі різні, але вони українці і українки.

Нагадаємо, що Олена Зеленська показала приклад кожній мамі.

Раніше ми повідомляли, що дружина президента Зеленського і перша леді навчила українок розривати коло насильства.