Україна вперше в історії почала імпортувати свіжий огірок із Росії. Раніше ця країна була основним ринком збуту для українських тепличних огірків.
Про це повідомляє EastFruit.
Так, стало відомо, що цього тижня вперше в історії Україна почала імпортувати свіжі огірки із Росії. Зазначається, що російський огірок виявився дешевшим, ніж український, попри 10% імпортне мито. Його доводиться сплачувати імпортерам через те, що Україна вийшла з угоди про вільну торгівлю із РФ.

Скрін, відео YouTube ніжинські огірки
Скрін, відео YouTube ніжинські огірки

Експерти зазначають, що зараз ціни на український огірок порівняно високі – 38-45 грн/кг, адже їх кількість на ринку дуже обмежена. Це спричинило різкий зріст імпорту з Туреччини, там у середньому огірок на 5-10 грн/кг ($0.19-0.38) дешевше. Однак найдешевшим виявився огірок з Росії.

Огірок. Джерело: AgroRU.Net
Огірок. Джерело: AgroRU.Net
Огірок. Джерело: AgroRU.Net

"На цей момент гладкий огірок в Росії можна купити навіть по 60-80 руб/кг ($ 0,82-1,09 доларів США за кг), а короткий горбистий - по 90-120 руб/кг ($ 1,23-1, 64 доларів США за кг), тому імпорт огірка з Росії на даний момент економічно вигідний плодоовочевій торгівлі", - пояснює Євген Кузін, керівник міжнародних проєктів Fruit-Inform.com.

Нагадаємо, українців перестали брати на роботу через вік: чому 40-річних почали відносити до передпенсіонерів

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також Знай писав, українцям показали, як їм підсовують у магазинах прострочені продукти: "Забороняли знімати на камеру"

Раніше Знай повідомляв, українцю впарили шматок льоду за 150 грн замість улюбленого морозива: хоч гризи, хоч хукай