Для українських водіїв і власників авто з ДВС з'явилися дуже важливі новини. Є інформація, що паливо в українських мережах АЗС має подешевшати на 20-30 копійок порівняно з початком листопада.

Відомо, що Міністерство економіки України в понеділок, 15 листопада, не дозволило продавати бензин більш ніж по 33,18 грн. Дизпаливо не повинно бути дорожче 31,55 грн.

Про це стало відомо завдяки прогнозам економічних експертів для оного з українських телеканалів.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Середня ціна бензину, за офіційними розрахунками, зараз становить 28,11 грн, дизпалива – 24,55 грн. Станом на 3 листопада вартість бензину на українських АЗС з урахуванням встановлених Кабміном граничних торгових надбавок не могла перевищувати 33,40 грн, дизпалива – 31,90 грн.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тимчасове державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо на період дії карантину Кабмін ввів 14 травня. Йдеться про граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не вище 7 грн/л і бензину – не вище 5 грн/л.

НАК Нафтогаз України згідно з Постановою Уряду повинен подавати розрахунки Міністерству економіки тричі на місяць. Ввели граничні торговельні надбавки на паливо через необґрунтоване зростання цін на нього в роздрібних мережах. Однак обмеження ціни не стосується брендового преміального палива вищого ґатунку.

Раніше повідомляли, держава в 2017-2021 роках ввела формулу "Роттердам+" на газ, бензин і дизель-експерт "Центру Разумкова".

Як повідомляв Знай.uа, компанії Коломойського претендує на поставку рекордного обсягу дизпалива УЗ за формулою "Роттердам+".

Знай.uа писав, Мінекономіки зобов'язало АЗС знизити ціни на дизпаливо на 20 коп/л відповідно до формули "Роттердам+".