Керівництво "Укрпошти" придбало фінансову установу і планує відкрити власний поштовий банк.

Українська компанія-оператор поштового зв'язку "Укрпошта" купила АТ "АЛЬПАРІ банк" за 260 млн гривень. Колишній власник банку - громадянин ОАЕ Бахтарі Хедаятоллах, голова Наглядової ради - третій президент України, Віктор Ющенко.

У Національному банку погодилися на таку угоду, на яку керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський розраховував вже кілька років, але завжди отримував відмову. У Кабінеті міністрів і Міністерстві інфраструктури також схвалили стратегію розвитку компанії.

Укрпошта, скріншот з відео
Укрпошта, скріншот з відео

Економіст Олексій Кущ на своїй сторінці в Facebook пояснив українцям, для чого ж компанії з надання поштових послуг раптом знадобився банк.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як він повідомив, репутація і фінансовий добробут "Укрпошти" залишає бажати кращого - у компанії безліч боргів з випуску корпоративних облігацій, а на якість послуг надходять постійні скарги. Експерт упевнений, що за такою на перший погляд перспективною ідеєю стоїть щось більше, що може привести до не дуже хорошим підсумками.

"А куплений "Поштовий банк" як актив може бути ласим шматочком: він буде керувати фінансовими активами Укрпошти, а це значною мірою пенсійні ресурси ПФУ, що спрямовуються на виплату пенсій. У перспективі "легкий банк" Укрпошти зможе розпоряджатися мільярдами гривень на місяць і якщо виплата пенсій затримається на день-другий - ніхто і не помітить, а жива копієчка зароблена буде (на тому ж міжбанку)", - написав Олексій Кущ.

Нагадаємо, що все онлайн і забрати на пошті: в Україні спростили отримання водійського посвідчення

Як повідомляв Знай.uа, українці можуть не встигнути оформити субсидії: як отримати комунальну знижку і не збожеволіти

Також портал Знай.uа писав, що тарифи Укрпошти підвищать вдруге з початку року: скільки коштуватиме відправка листів і посилок