Для всіх українців, які мають відношення до військової служби, з'явилися важливі новини. Так, на порталі "Дія" і можливо, в мобільному додатку, може з'явитися цифровий військовий квиток - Military ID, який замінить військовий квиток і приписне свідоцтво.

Повідомляється, що даний проєкт буде запущено в 2022 році. Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міноборони.

Боєць ЗСУ, скріншот: YouTube
Боєць ЗСУ, скріншот: YouTube

Процес військового обліку в Україні стане цифровим. Це дозволить замість паперового документа мати Military_ID-номер. Він формуватиметься при внесенні даних людини до Реєстру — генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повториться.

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Розробляється спільний наказ Міноборони і Мінцифри, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом і реєстром. Також оборонне відомство розпочало інтеграційні процеси з іншими державними реєстрами. На сьогодні йде процес інтеграції з базами Державної міграційної служби України, а далі - черга до реєстрів інших державних органів.

"Таким чином, громадяни отримуватимуть державні послуги з військового обов'язку без черг і корупційних ризиків, відразу у себе в смартфоні", — заявив Міністр оборони Андрій Таран.

Раніше повідомляли, МВС віддали хакера, який підробив "Дію", на стажування в Мінцифру.

Як повідомляв Знай.uа, у Мінцифрі пообіцяли перенести 100% державних послуг онлайн: все від нотаріуса до військкомату.

Знай.uа писав, українці зможуть записатися на вакцинацію від Covid-19 через додаток "Дія": як це працюватиме.