Тарифи на газ для населення в Україні по кишені не кожному громадянину. Крім того, окремо йде нарахування за доставку газу до будинку.

Українцям розповіли про альтернативу, порахувавши, чи вигідно переходити з газу на опалення дровами (котел на твердому паливі), пише Vp.donetsk.

Невеликий будинок площею 100 квадратних метрів взяли для розрахунків. За місяць опалення газовим котлом, для прогріву такого приміщення, в середньому виходить 700-800 кубометрів газу. Враховуючи, що місяців опалювального сезону виходить майже 7, отримаємо приблизно 5000 кубів газу.

Опалення, скріншот із відео
Опалення, скріншот із відео

А орієнтовно 15 тис. грн, плюс оплата окремо за доставку і плюс електроенергія, яка потрібна для включення електроніки газового котла - ще тисячі 2. Разом виходить мінімум 17 тисяч - мінімум. А якщо тарифи ще піднімуться, то отримаємо суму ще більшу.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За умови опалення дровами, на вказаний нами будинок потрібно не менше 10 кубометрів дров на весь опалювальний сезон. Це середній показник згоряння дров. Врахуйте, що вони повинні бути висушеними. Сирі будуть готові до спалювання тільки до наступного сезону. За породами дерев, найкраще тримає жар суха акація, а також тверді породи - дуб, граб, ясен, береза.

Найдорожчі колоті дрова коштують 900-1000 грн за кубометр. 10 кубів - 9-10 тисяч. М'яка деревина у вигляді колотих дров коштує 650-700 грн за куб. це 7 тис. грн на сезон. Виходить, що на дровах можна зекономити кошти на опаленні в 3-4 рази.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Нагадаємо, Олена Зеленська заявила, що поверне дітей у шкільні їдальні: "Кондитерка, сосиски й інші субпродукти". Перша леді Олена Зеленська заявила, що потрібно повертати дітей у шкільні їдальні. Адже завдяки правильному сніданку та обіду, учні краще вчитимуться

Як повідомляв портал "Знай.ua", Віталій Кличко молиться "за здоров'я" моста Патона. Мер Києва Віталій Кличко прозвітував про ситуацію з ремонтом аварійного моста Патона у Києві

Також "Знай.ua" писав, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході у Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн. Народні депутати зможуть безплатно робити ПЛР-тести на COVID-19 у Верховній Раді України