Великий міжнародний порт у Гонконгу має багату морську історію, що налічує сотні років. Однак під поверхнею його прибережних вод ховається загроза для його морського життя.

Про це повідомляє CNN.

У морських водах є чимало так званих сіток-привидів, це снасті, які є покинутим або втраченим рибальським спорядженням. Вони плавають океаном, захоплюючи та вбиваючи його жителів та загрожуючи дайверам.

Один місцевий аквалангіст помітив цю проблему і вирішив взяти справу у свої руки. Гаррі Чан, самопроголошений "мисливець на сітки-привиди" останнє десятиліття витягував покинуті рибальські сітки з океану.

68-річний бізнесмен на пенсії зізнається, що у нього є завдання очистити навколишні води та узбережжя Гонконгу. Тому, як тільки Чан знаходить сітку, її видалення може зайняти від трьох до восьми годин. Це небезпечна та виснажлива робота.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Примарні снасті, фото CNN
Примарні снасті, фото CNN

"Кілька разів мене ледь не вбили, заплутавшись. На щастя, мої друзі змогли звільнити мене", - зізнається він.

Протягом багатьох років Чан створив невелику команду волонтерів, які чергуються та допомагають йому в його місії очистити вод Гонконгу. Одягнувши спорядження для підводного плавання, команда відправиться на човні на пошуки сіток-привидів.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, 640 000 тонн примарного спорядження потрапляє у світові води щороку. Його називають "примарним спорядженням", бо воно продовжує жити і створювати проблеми ще довго після того, як стало справді корисним.

Примарні снасті, фото CNN
Примарні снасті, фото CNN

За оцінками, 136 000 дельфінів, тюленів, черепах і навіть китів щорічно гинуть від примарних снастей, а також незліченна кількість риб та інших дрібних морських мешканців. Примарне спорядження може зменшити запаси риби в деяких місцях до 30%.

Нагадаємо, Всесвітній день морів: в Держекоінспекції попередили про загрозу

Раніше Знай писав, Костянтин Яловий пояснив причини навали медуз у Кирилівці

Також Знай повідомляв, вчені з'ясували, чому космос продовжує нагріватися