У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, як нові правила перевезень між регіонами допоможуть зберегти життя тих, хто ще не встиг вакцинуватися.

Про це розповів заступник Міністра охорони здоров'я ігор Кузін - головний санітарний лікар країни, а новий пост опублікований на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook.

Протягом двох останніх місяців ситуація з коронавірусом лише набирає обертів. Завантаженість ліжок з киснем вже досягла понад 68%, а рівень захворюваності перевищено у всіх регіонах.

Автобуси, фото: вільне джерело
Автобуси, фото: вільне джерело

І ось, у зв'язку з цим, починаючи з 21 жовтня почали діяти нові правила на перевезення, а саме, в транспорт, який їздить між областями, пускали тільки тих, хто зробив вакцину, або ж тест.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Метою такого рішення-зберегти життя тих, хто ще не встиг зробити собі вакцину.

київська маршрутка
київська маршрутка

Крім того, провідники, стюарди та інший персонал громадського транспорту контактують з великою кількістю людей, тому можуть інфікувати інших. У деяких регіонах також було прийнято рішення застосувати ці правила на міський транспорт, наприклад як у Києві.

Потяг, фото Укрзалізниця
Потяг, фото Укрзалізниця

Ігор Кузін не заперечує того факту, що вакциновані також можуть захворіти коронавірусом, і обіцяти повну безпеку пасажирів вони не можуть, але, саме щеплення в кілька разів знижує ризик важкого просування хвороби. А якщо ще й дотримуватися всіх правил, то шанси наближаються до 0.

Нагадаємо, що у Києві пенсіонерка "прокляла" маршрутку, після чого та "розбулася" на ходу

Раніше повідомляли, що еу зюзю псих у тролейбусі помочився на дитину: переплутав з туалетом

Також, прозвір водій побив 17-річного хлопця за "подорож на три літери"