Оплату за спожиту електроенергію можна зробити меншою. Поради щодо того, як це зробити, дали у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Як зазначається, заощадити можна за допомогою багатозонних лічильників, тоді основне навантаження на енергосистему розподілятиметься більш рівномірно. Важливо, що зараз для побутових споживачів діють фіксовані ціни на електричну енергію.

Варто також нагадати, що споживач електроенергії зобов’язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«До уваги споживачів: поради, як заощаджувати кошти за оплату електроенергії завдяки використанню багатозонних лічильників. Використання багатозонних лічильників та переведення споживачами користування електричною енергією на нічні години не лише дозволить заощаджувати кошти за спожиту електроенергію, а й сприятиме рівномірному розподіленню навантаження на енергосистему, що у свою чергу забезпечуватиме більш надійне, якісне та безперервне електропостачання», - коментують пораду в НКРЕП.

Для того, щоб перевести облік електроенергії на обрахування споживання за тризонним лічильником, споживач має:

  • Подати заяву оператору про заміну лічильника на тризонний,
  • Подати заяву електропостачальнику про застосування тарифів,
  • З наступного облікового періоду подати покази лічильника з зонуванням споживання.

Заміна старого лічильника на новий із зонованим споживанням відбувається за рахунок споживача.

Нагадаємо, що в Прикарпатті знову подорожчають тарифи на водопостачання та водовідведення.

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія використовує фактор енергозалежності України для геополітичного тиску на владу.

Також Знай.ua писав про те, що зниження price caps призведе до того, що виробництво електроенергії з вугілля стане нерентабельним і ТЕС можуть піти з внутрішньодобового ринку