Міжнародна група вчених виявила елемент, який входить до складу речовин людського тіла, в далекій галактиці на відстані більше 12 мільярдів світлових років від Землі. Про це пише 7news.

Йдеться про фтор, неорганічну речовину, яка міститься в кістках і зубах у вигляді фториду.

"Ми всі знаємо про фтор, тому що зубна паста, яку ми використовуємо щодня, містить його", - сказав астрофізик, провідний автор дослідження Максиміліан Франко, науковий співробітник університету у Великобританії.

Команда астрофізиків знайшла фтор у великих газових хмарах галактики, яка віддалена від Землі на відстань в 12 мільярдів світлових років. До цього відкриття, вважалося, що фтор є тільки в нашій галактиці Чумацький шлях і її сусідках, а також в деяких інших небесних об'єктах.

Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm
Космос, скриншот youtube SMART [Научпоп] DeeaFilm

Вчені відзначають, що елементи, які були виявлені в нашій Сонячній системі і на Землі, виникли в ядрах зірок, вивільнившись під час зоряних вибухів. Як саме всередині цих зірок був утворений фтор, поки залишається загадкою.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку дослідників, зірки, які виділяли фтор, швидше за все, проживали недовге за космічними мірками життя, вони були масивні, але жили всього кілька мільйонів років – це ніщо в порівнянні з Всесвітом, який існує 13 мільярдів років.

Відкриття доводить, що фтор був одним з елементів, які утворилися на ранньому етапі існування Всесвіту.

Знай.ua нагадує: Астронавти НАСА вперше в історії виростили перець чилі та приготували "космічні" тако

Як раніше повідомляв Знай.ua: Вчені назвали нову причину зникнення мамонтів: людство ні до чого

Також Знай.ua писав: "Інопланетні передачки?": вчені чухають голови при вигляді об'єкта, який вибухає сотні разів на день