Чорнобильська зона – унікальне місце, де дика природа панує над людськими здобутками. Тварини почуваються там як удома, зазначають у Чорнобильському Радіаційно-екологічному Біосферному Заповіднику.

Цього разу вчені показали рештки ведмежої трапези та розповіли, що у ведмедя на десерт.

«Ведмеже меню: олень і яблука. Зустрітись з бурим ведмедем на заповідній території віч-на-віч не так просто (та й це – занадто небезпечно). А от місця, де харчується цей великий хижак, та сліди його життєдіяльності, співробітники Заповідника відшукують регулярно», - розповідають біологи.

Фото Сергія Жили
Фото Сергія Жили

Фото Сергія Жили
Фото Сергія Жили

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото Сергія Жили
Фото Сергія Жили

Вони додали, що цього разу знайти рештки ведмежого обіду їм допомогли крики круків, які докльовували кістки впольованого оленя.

Ведмідь не загриз рогатого красеня – він переламав йому хребет. М’ясне меню небезпечний звір урізноманітнив свіжими яблучками – як відомо, ведмеді – всеїдні тварини і полюбляють солоденьке.

Фото Сергія Жили
Фото Сергія Жили

скриншот з відео Сергія Гащака
скриншот з відео Сергія Гащака

«Судячи з того, що в оленя переламано хребет, ведмідь був великого розміру й досить сильним. Ширина його сліду – 16 см. Незважаючи на власну міць, він турбувався про власну безпеку й переміщав шкіру копитного з місця на місце. Крім оленини, клишоногий хижак ласував і яблуками. Якраз неподалік місця трапези росте деревце з червонобокими плодами...», - зазначають дослідники.

«Я теж віддаю перевагу м'ясу з овочами або ж із фруктами», «Оленятина з яблуками... ммм... смачно», - пишуть у коментарях читачі сторінки.

Раніше повідомляли, власникам собак вимагають створити спеціальні майданчики для вигулу тварин: "Доводиться знущатися....".

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську масово труять малюків, Марцінків відхрестився: "Передвиборча провокація".

Знай.uа писав, Садовий "депортував" тварин з цирків у Львові, тепер тільки клоуни.