Традиційна італійська страва готується на дріжджовому коржі з додаванням томатного соусу, зелені і сиру, а також інших інгредієнтів. Кулінар Юлія Шевчук пропонує рецепт без метушні з дріжджовим тістом.

Для приготування ароматної і ніжною піци будуть потрібні всього 15 хвилин і ось такі інгредієнти:

Щоб приготувати тісто необхідні:

  • Борошно пшеничне 9 ст. л.
  • сметана 8 ст. л.
  • яйця 2 шт.
  • олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • за смаком можна додати чорний мелений перець
  • сода 0,5 ч. л.;
  • сіль 0,5 ч. л.

Щоб приготувати начинку для тіста знадобляться:

  • Твердий сир 100 гр.
  • ковбаса копчена 100 гр.
  • помідори 1 шт.
  • кріп 30 гр.
  • кетчуп або соус томатний 2 ст. л.

Приготування будь-якої піци починається з тіста. Для цього потрібно розбити два яйця, додати сметану і висипати борошно, а для того, щоб додати тісту ніжності, можна додати трохи соди. Сіль, перець і інші приправи додаємо за смаком. Далі беремо вінчик і ретельно змішуємо інгредієнти до однорідної консистенції, обов'язково без грудочок. Все, тісто для нашої піци готове.

Тісто, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук
Тісто, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Для того, щоб приготувати швидку піцу, необхідна сковорода. Наливаємо в неї трохи рослинного масла і виливаємо отримане тісто. По тісту акуратно розносимо кетчуп, рекомендується скористатися пензликом. Чекаємо 1-2 хвилини.

Наступний крок у приготуванні піци - це додавання начинки. Що саме додати - вирішувати вам. Одним з варіантів приготування пропонується ковбаса, помідори, цибуля і сир.

Піцца, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук
Піцца, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук

Після накриваємо піцу кришкою і на невеликому вогні готуємо ще близько п'яти хвилин. Перевірити готовність можна по верхньому шару сиру – він повинен бути добре розплавлений. Зверху можна притрусити зеленню і подати на стіл гарячою.

Піцца, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук
Піцца, скриншот youtube Рецепты Simple Food с Юлией Шевчук

Знай.ua нагадує: Рецепт лінивої ачми від Руслани Писанки: грузинська страва на український лад

Як раніше повідомляв Знай.ua: Яблучна аджика з кислинкою: економний рецепт до м'яса та пюре замість кетчупів

Також Знай.ua писав: Гречаний хліб з двох інгредієнтів: без дріжджів, закваски і навіть борошна