У Міністерстві охорони здоров'я розповіли про ковід-сертифікати. Відповідний пост з'явився на офіційній Фейсбук-сторінці.

Наразі обмеження червоної зони карантину діють у Києві та 15 областях. Це означає, що в цих регіонах діють правила локдауну, зокрема обмежений працювати можуть тільки певна частина закладів. Більш того, місцевій владі дозволено вводити додаткові обмеження: в деяких регіонах країни заборонено їздити в транспорті без документів.

У соцмережах можна побачити ряд відео і публікацій, в яких говориться, що ніхто не має право показати COVID-сертифікат або довідку про вакцинацію. Однак, МОЗ спростувала дану інформацію, пославшись на статтю 39-1 Закону України "Основи законодавства України Про охорону здоров'я». У МОЗ звернули увагу, що дана стаття під медичною таємницею розуміє звернення до лікаря або діагноз.

Ковид-сертифікати. Фото: Укрінформ.
Ковид-сертифікати. Фото: Укрінформ.
Ковид-сертифікати. Фото: Укрінформ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Тобто медична таємниця містить звернення до лікаря або діагноз, а в документах про вакцинацію цих відомостей немає. Таким чином, правоохоронці при перевірках дотримання карантинних правил можуть зажадати у громадян пред'явити COVID-сертифікат, не порушуючи при цьому закон", - повідомляють в МОЗ.

Знай.uа нагадує: Сертифікат-фальсифікат: чиновники порахували, скільки підроблених документів про вакцинацію "гуляє" по Києву

Як раніше повідомляв Знай.uа: В Україні можуть ввести "підступну амністію": людям з підробленими сертифікатами дадуть можливість зробити щеплення

Також Знай.uа писав: Нардепи не зможуть потрапити в Раду без сертифікатів та експрес-тестів: відчують себе у шкурі простих українців.