Рецепт ватрушок прийшов до нас з давніх часів і вважається класикою давньослов'янської кухні. Варіацій їх дуже багато: з сирного тіста, листкового, з різною начинкою: повидлом, кремом, картоплею, грибами, фруктами, ягодами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТрадиційний рецепт з дріжджового здобного тіста з сиром пропонує Олена Крикунова в своєму «кулінарному блозі».
Для тесту знадобиться:
- 1 стакан молока
- 40 грам свіжих або 10 грам сухих дріжджів
- 0,5 склянки цукру
- 2 яйця
- 100 грам вершкового масла
- 3,5-4 склянки борошна
- солі
Для начинки:
- 400-500 грам сиру
- 0,5 склянки цукру
- 1 яйце
- 2 столові ложки сметани
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Ізюм за бажанням
Для змазування випічки:
- 1 яєчний жовток
- 1 столова ложка молока
У тепле молоко додати ложку цукру, дріжджі і трохи борошна, перемішати до розчинення цукру і дріжджів. Поставити опару в тепле місце на півгодини, спочатку вона піднімається, а коли дозріє, опаде, і в ній з'являться бульбашки. Окремо змішаємо яйця, цукор і вершкове масло, потім потрібно з'єднати цю суміш з опарою, додати дрібку солі, добре вимісити в посуді, тому викласти на стіл і продовжити вимішувати руками. Потім перекладаємо тісто в миску і ще раз ставимо в тепле місце на 1-2 години, після чого замішуємо ще раз, вже не додаючи борошна.
Для начинки потрібно перетерти сир через сито або збити блендером, додати в нього цукор, ванільний цукор і яйце. З готового тіста зробити джгут, який потрібно поділити на частини – кульки і злегка з розпластати. Потім денцем склянки зробити виїмки для начинки, викласти по 1 столовій ложці на ватрушку. Кілька хвилин дати постояти, поки вони не піднімуться. Зверху змастити жовтком з молоком. Випікати в духовці при 180 градусах 25 хвилин. Перед тим, як подавати на стіл, дати охолонути.
Знай.ua нагадує: Насипний пиріг з корицею за 7 хвилин: блогерка поділилася економним рецептом на всю сім'ю
Як раніше повідомляв Знай.ua: Євген Клопотенко вигадав новий спосіб запікання яблук: потрібні лише згущене молоко і сіль
Також Знай.ua писав: Гречаний хліб з двох інгредієнтів: без дріжджів, закваски і навіть борошна