Колись авто було розкішшю для людини, але час йде, і зараз автомобіль – це звичайна річ. З кожним роком все більше українців відмовляються від міського транспорту та частіше пересаджуються у власні автомобілі, таким чином здобуваючи незалежність у пересуванні.

Але потрібно розуміти, що купівля автомобілю – це лише початок, потім за ним потрібен догляд, ремонт, бензин тощо. Тому потрібно розраховувати свій фінансовий стан, адже обслуговування автомобіля – зовсім недешеве задоволення. Сайт "Твоя машина" провів розрахунки на прикладі декількох власників авто.

Якщо ви щасливий власник Nissan Juke, то на пальне ви в середньому будете витрачати біля 24 тисяч гривень на рік. Миття такого міні-кровосвера обійдеться у 2400 грн. Обов’язковою є страховка – це 17 300 гривень на рік. Підготовка до зміни сезону – 2000 гривень на рік. Якщо ви використовуєте платну парковку, то це приблизно 3600 гривень. Техогляд – 7000 грн.

Отже, догляд такого «японця» обійдеться у середньому 56 300 гривень протягом року.

Nissan Juke, фото nissan.ua.
Nissan Juke, фото nissan.ua.

Якщо взяти до розгляду хетчбек Citroen C3, то приблизні витрати на рік коливаються біля суми у 41 тисячу гривень. За підрахунками власників, на паливо було витрачено 24 тисячі гривень, а миття обійшлося у 800 гривень. На страхування виділили 2400 гривень, а паркування на платній парковці біля будинку становило 800 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Citroen C3,  скриншот youtube Citroen Ukraine
Citroen C3, скриншот youtube Citroen Ukraine

Як висновок, ми побачили суми, які власники в середньому витрачають на догляд та обслуговування свого «залізного коня», різниця між міським транспортом і власним авто – очевидна. Але, давитися у тісному вагоні метро, чи комфортно почуватися у заторі у своєму авто – кожен вирішує сам.

Знай.ua нагадує: "Продав фабрику шкарпеток": у Житомирі засікли Lamborghini Huracan за мільйони

Як раніше повідомляв Знай.ua: "ЗаПоршівець": умілець схрестив "Запорожець" і "Porshe". Українці обімліли

Також Знай.ua писав: 150 км/год і заборгованість за порушення ПДР: в яких випадках можуть забрати авто, коментар експертів