Ми розібрали безліч ситуацій, пов'язаних з домашніми тваринами, включаючи навіть те, чому все ж не рекомендується брати з собою котів при перельоті на літаку.

А зараз, за допомогою ветеринарного лікаря та фахівця в галузі ветеринарної дієтології та фелінології Інни Мойсеєвої, варто відповісти на питання - чому ж коти так сильно люблять валер'янку, а також як вона на них діє.

Кіт у клітці, скріншот: Youtube
Кіт у клітці, скріншот: Youtube

Кішки дуже активно ставляться до екстракту валеріани - вони нявкають, катаються по підлозі, мурчать і висловлюють дику ніжність біля ніг господаря. Все через ефірних масел, які збуджують нервову систему пухнастика і призводять до гормонального сплеску, через якого вони і відчувають почуття ейфорії.

Існує кілька думок, що стосуються справжніх причин подібної реакції котів на валеріану. Найпопулярніше з них стосується аромату, що нагадує запах феромонів, який збільшує непереборне бажання спаровуватися. Далі слід причина, що валеріана є природним засобом, яким лікують нездужання.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Коти на роботі, кадр з відео
Коти на роботі, кадр з відео

Ветеринари застерігають не давати котам навіть малі дози забави заради, вона ніяк не допомагає пухнастикам і не заспокоює їх.

Нагадаємо, чи брати котика з собою в літак: переживання пухнастиків і страх до розриву серця. Коти переживають жахливі відчуття, бо вони перебувають там, ніби всередині працюючого пилососа.

Як повідомляв "Знай.ua", кіт Садового перетворився на антистрес для львів'ян - "Дивитися тричі на день після їжі"

Знай.ua писав, улюблене мурчання котиків приховує складний механізм і небезпека: що ховається під солодкими звуками