Прийшов час обговорити важливу тему, яка турбує далеко не двох чи трьох українців. Громадяни звернулися до глави держави з вимогою - створити і реалізувати закон, який не дозволить собакам просто так гуляти на вулиці без господаря і без повідка.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Важливо зазначити, що автором звернення виступила мешканка української столиці Тетяна Ходзинська.

Вигул собак, скріншот: YouTube
Вигул собак, скріншот: YouTube

"Проживши 3 роки в США і 2 роки в Європі, дуже сильно впадає в очі вседозволеність наших собако-власників. Я і сама є власником двох собак невеликих порід, дуже їх люблю і обожнюю тварин. Однак, права і свободи однієї людини закінчуються там, де починаються права і свобода іншого.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Незважаючи на те, що наш закон говорить про те, що необхідно вигулювати собак великих порід на повідках, мало хто з власників цього закону дотримується. Гуляючи в парках Києва, практично щоразу, я бачу величезних собак, які бігають навколо, а їх господарі йдуть окремо, іноді поруч, але все одно собака сама по собі.

Так, ми всі дуже любимо наших тварин і думаємо, що робимо їм якнайкраще, даючи якомога більше свободи, а не водячи на повідку. Я живу біля парку Перемоги в Києві і, напевно, кожен другий житель району має собаку, відповідно вигулюючих собак там тьма, а у вихідні дні, навіть і сказати страшно.

Скрін, відео YouTube собака
Скрін, відео YouTube собака

Я розумію, кожен власник завжди впевнений у своїй тварині і буде доводити до посиніння, що його собака найдобріша і нікого не вкусить. Скільки випадків було, коли велика собака біжить до дрібної або коли дрібна біжить до великої і власники не встигає зреагувати, а потім залишається тільки плакати і досадувати, що не угледіли, що не втримали. Набагато гірше, коли собака біжить на людину, на дитину і тут шок і переляк може залишитися на все життя.

Я за рівні права і обов'язки для всіх власників собак, всіх порід і розмірів. Всі тварини завжди повинні гуляти на повідку, тільки таким способом відповідальність і безпека нашої тварини буде тільки на нас, нам не потрібно буде перейматися, що інша собака підбіжить (а у тварин свої інстинкти) і що-небудь зробить.

Також нікому не доведеться більше перейматися, що собака просто кудись втече (а таке ж трапляється через переляк та ін.), собаки більше не вибігатимуть на проїжджу частину або губитися. Є спеціальні парки для тварин, де їх можна відпускати, так, в Києві цього не вистачає. Проте подібні правила вбережуть в безпеці абсолютно всіх і найголовніше - наших улюблених тварин.", - пише Тетяна Ходзинська.

Петиція Тетяни Ходзинської, скріншот:. president.gov.ua
Петиція Тетяни Ходзинської, скріншот:. president.gov.ua

Петиція Тетяни Ходзинської, скріншот:. president.gov.ua
Петиція Тетяни Ходзинської, скріншот:. president.gov.ua

Раніше повідомляли, власникам собак вимагають створити спеціальні майданчики для вигулу тварин: "Доводиться знущатися....".

Як повідомляв Знай.uа, у Франківську масово труять малюків, Марцінків відхрестився: "Передвиборча провокація".

Знай.uа писав, Садовий "депортував" тварин з цирків у Львові, тепер тільки клоуни.