В Україні відзначають чимало релігійних та державних свят, тож у 2022 році українці зможуть трохи відпочити. Найбільше вихідних їх чекає у січні, а ось в травні буде найкоротший робочий тиждень.

Найбільше вихідних буде на початку року — 12 неробочих днів. У травні та жовтні їх буде 11. А загалом на 2022 рік заплановано 116 вихідних.

Основні свята 2022 року:

  • 1 січня, субота, Новий 2022 рік;
  • 7 січня, п’ятниця, Різдво Христове;
  • 8 березня, вівторок, Міжнародний жіночий день;
  • 24 квітня, неділя, Великдень;
  • 1 травня, неділя, День праці;
  • 9 травня, понеділок, День перемоги;
  • 12 червня, неділя, Трійця (Зелені свята);
  • 28 червня, вівторок, День Конституції України;
  • 24 серпня, середа, День Незалежності України;
  • 14 жовтня, п’ятниця, День захисника та захисниці України;
  • 25 грудня, неділя, Різдво Христове за Григоріанським календарем.

Різдво, скріншот відео
Різдво, скріншот відео

Січень. Українці отримають змогу відпочити аж три дні: з 1 по 3 січня. Так як 1 січня припадає на суботу, то вихідний переноситься на понеділок — 3 число. Неробочими також будуть вихідні з 7 по 9 січня, тому що Різдво Христове припадає на п’ятницю.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Лютий. Державних свят на лютий не припадає, тому вихідних у цьому місяці лише вісім.

Березень. 9 вихідних днів доповнюються державним святом — 8 березня (Міжнародний жіночий день), який припадає на вівторок, а тому не переноситься.

Квітень. Українців чекають досить довгі вихідні — 23-25 квітня. Адже у 2022 році на 24 квітня припадає Великдень. Традиційно з неділі святкування переноситься на понеділок.

Травень. Буде одним з тих місяців, які подарують українцям найбільше вихідних днів — 11. День праці, 1 травня, припадає на неділю, тому переноситься 2 травня (понеділок). А з 6 по 9 травня українці знову залишаться вдома.

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Червень. Буде лише два додаткові вихідні: Зелені свята (Трійця) — 12 червня і День Конституції — 28 червня.

Липень. Цей місяць не принесе додаткових вихідних.

Серпень. Серпень традиційно подарує українцям додатковий вихідний на День Незалежності України — 24 серпня у середу.

Вересень. У вересні немає важливих церковних дат чи державних свят, тому вихідних лише 8.

Жовтень. У понеділок, 16 жовтня - додатковий вихідний у День захисника і захисниці України, який припадає на п’ятницю (14 жовтня) і тому переноситься.

Листопад. Місяць пройде без додаткових святкувань і буде лише 8 вихідних.

Грудень. Розпочинається цикл новорічних свят. 25 грудня католики в Україні і по всьому світі відзначають Різдво Христове за Григоріанським календарем. Цей день припадає на неділю, тому його святкування перенесуть на 26 грудня, понеділок.

Подовжені канікули в Україні, скріншот відео
Подовжені канікули в Україні, скріншот відео

Нагадаємо, нардепи не зможуть потрапити в Раду без сертифікатів та експрес-тестів: відчують себе у шкурі простих українців. Верховна Рада Україні прийняла постанову згідно з якою, у зв'язку з карантином, змінюються правила допуску до парламенту

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ярослав Железняк з "Голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара": "Міністр 456 вибув". Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк порівняв Кабінет міністрів України з популярним серіалом "Гра в кальмара"

Також "Знай.ua" писав, нардепам робитимуть безкоштовні ПЛР-тести на Covid-19 при вході у Раду, а з українців здеруть мінімум 650 грн. Народні депутати зможуть безплатно робити ПЛР-тести на COVID-19 у Верховній Раді України