На офіційній сторінці Київської міської прокуратури в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація щодо минулих обшуків в тіньовому офісі підрядних компаній через замах на розкрадання 3 мільярдів гривень під час будівництва Подільського мосту в столиці.
Департамент контррозвідувального захисту разом з окружною прокуратурою провів обшук та здійснив вилучення документів, що відображають протиправну діяльність, включаючи 37 печаток з ознаками фіктивності, а ще різні носії інформації та інше.

Розкрадання грошей на Подільському мосту, фото: Facebook
Розкрадання грошей на Подільському мосту, фото: Facebook

"Слідством встановлено, що між частиною компаній був укладений договір щодо виконання проектних і вишукувальних робіт по об'єкту: "будівництво Подільського мостового переходу через річку Дніпро в місті Києві", - йдеться в публікації.

До виконання робіт залучили ТОВ "Міжнародний проектний інститут", яким і здійснювалися роботи з розробки проектної документації. Від імені цієї організації, щоб привласнити 3 мільярди гривень, невстановлені особи підробляли проектну документацію і подали її для проходження експертизи. У коментарях користувачі згадують мера Києва Віталія Кличка, який зовсім недавно звільнив свого заступника.

"Зам'яти. Ще нікого не посадили", "10 хвилин тому Клічко звільнив свого заступника, який відповідав за цей міст, збіг? Не думаю", - пишуть користувачі під публікацією.

Розкрадання грошей на Подільському мосту, скріншот: Facebook
Розкрадання грошей на Подільському мосту, скріншот: Facebook

Нагадаємо, Григол Катамадзе розповів, як Грузії вдалося побороти побутову корупцію

Як повідомляв "Знай.ua", ринок дуже складний, не завжди чесний, - Борис Бойко про ринок озброєнь

Знай.ua писав, новий міністр оборони Олексій Резніков попався на пікантному листуванні в Раді: "Його обирають, а він мурчить"