У мережі розмістили дуже цікаву інформацію, в якій говориться про те, як випробовували перші радянські автомобілі марки «ЗАЗ». У соціальній мережі можна побачити унікальні кадри з аналогами автомобілів марки «Fiat» і «BMW».

Відповідну публікацію розмістили на сторінці «Українські автомобілі" у Facebook, повідомляє Hyser.

У соціальній мережі розмістили дуже рідкісні і маловідомі кадри, в яких показали випробування автомобіля ЗАЗ-965, він відомий, як «Запорожець».

Варто відзначити, що такі випробування проходили в Радянському Союзі і про них дуже мало хто знав.

Якщо звернути увагу на знімок, то можна побачити дуже рідкісну ситуацію. Таким чином люди можуть споглядати, як в далекому 1960 році в Запоріжжі проходили міжвідомчі випробування «Запорожця» разом із зарубіжними автомобілями Fiat 600 і BMW 600, які виступають аналогами один одного.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Потрібно приділити особливу увагу тому факту, що на фотографії в головній ролі виступає перша модель «Запорожця», яка стала дуже популярною на території Радянського Союзу.

Можна згадати, що перші моделі "Запорожця" офіційно почали випускатися в 1960-1963 роках. Але потрібно розуміти, що в 1961 році ці перші екземпляри випускалися в дуже лімітованій кількості. Повноцінна конвеєрна збірка машин з'явилася тільки в 1962 році.

У "Запорожця" є дуже багато відмінностей від інших автомобілів – двигун, який знаходиться в задній частині автомобіля і двері, що відкриваються проти руху.

Про це Радянському автомобілі ходять цілі легенди і придумується багато анекдотів. Цей автомобіль-зірка міжнародного характеру.

Нагадаємо, що у Прибалтиці знайшли унікальний львівський автобус

Також, в мережі продають раритетний "Запорожець" за копійки – тільки подивіться на цей колір

Раніше повідомляли, що дорилатий "Форд" і КРаЗ з серцем танка: у Києві проходить виставка унікальних ретромобілів