Слідчі Нацполіції спільно зі співробітниками СБУ викрили групу осіб, яка виготовляла фіктивні документи щодо проходження тесту на COVID-19 та міжнародних свідоцтв про вакцинацію.

Як повідомляється на Порталі Міністерства внутрішніх справ, фігуранти щомісяця виготовляли близько тисячі сертифікатів про вакцинацію та майже дві тисячі негативних ПЛР-тестів.

За даними правоохоронців вартість одного сертифікату складала 40 євро, а негативний ПЛР-тест коштував 600 гривень. Тепер зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua
Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua

Правоохоронці встановили, що фігуранти знаходили "клієнтів" на території Львівської та Запорізької областей. Підроблені COVID-документи відправляли через поштові відділення, а грошові кошти отримували на власні банківські картки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів у м. Львів. Оперативники виявили й вилучили підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від COVID-19, бланки негативних ПЛР-тестів, чорнову бухгалтерію.

Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua
Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua

Також було виявлено інші підроблені документи: запрошення на роботу за кордоном та довідки для державних органів влади. Крім того, поліціянти вилучили поліграфічне обладнання, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

Було встановлено, що учасники угрупування щомісяця виготовляли близько тисячі сертифікатів про вакцинацію та майже дві тисячі негативних ПЛР-тестів. Діяльність приносила їм дохід на суму понад 3 млн гривень.

Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua
Підробка сертифікатів про вакцинацію, mvs.gov.ua

Нагадаємо, в Україні зросте мінімальна зарплата: Верховна Рада прийняла держбюджет на 2022 рік у першому читанні. Верховна Рада України прийняла держбюджет на 2022 рік у першому читанні. Українців потішили зростанням розміру середньої заробітної плати

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ярослав Железняк з "Голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара": "Міністр 456 вибув". Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк порівняв Кабінет міністрів України з популярним серіалом "Гра в кальмара"

Також "Знай.ua" писав, у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні: кому не бачити допомоги від держави. У Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні. Українцям пояснили, хто отримає допомогу від держави