В Іркутську 3 листопада під час заходу на посадку розбився білоруський вантажний АН-12, у складі екіпажу якого були громадяни України.

Про це з посиланням на авіакомпанію "Гродно" повідомляє БелТА. Зазначається, що залишки літака знайшли в 7 км від аеропорту. На борту перебувало 7 осіб, серед яких білоруси й росіяни. Губернатор Іркутської області повідомив, що всі вони загинули.

Крім того, в екіпажі Ан-12, що розбився під Іркутськом, імовірно, були й громадяни України. Наразі МЗС перевіряє відповідну інформацію.

Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео
Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео

Перед катастрофою екіпаж доповів про необхідність піти на друге коло. Після цього зв'язок з бортом пропав, повідомили в Росавіації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Раніше джерела в екстрених службах повідомляли, що борт, який виконував рейс Якутськ - Іркутськ, зник з екранів радарів над Іркутською областю. За його даними, борт належить білоруській авіакомпанії "Гродно". Літак виконував вантажний рейс.

Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео
Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео

Відомо, що літак здійснював перевезення продуктів і продукції народного споживання в Чукотський АНО і повертався в аеропорт базування.

Прессекретар Міжнародного аеропорту Іркутськ Клим Куликов розповів ТАСС, що під час посадки літака йшов сильний мокрий сніг, який обмежує видимість. На його думку, саме метеорологічні умови могли стати причиною заходу на друге коло. Однак у цьому розбиратиметься спеціальна комісія.

Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео
Авіакатастрофа білоруського АН-12 в Іркутську, кадр з відео

Як уточняють російські ЗМІ, літак АН-12 розбився недалеко від аеродрому поруч з селом Пивовариха в Іркутській області. При падінні він загорівся. За попередніми даними, пілоти вантажного літака Ан - 12 загинули.

Додається, що як ключові версії катастрофи лайнера розглядають також помилку пілотування при заході на друге коло і технічну несправність.

Нагадаємо, в Україні зросте мінімальна зарплата: Верховна Рада прийняла держбюджет на 2022 рік у першому читанні. Верховна Рада України прийняла держбюджет на 2022 рік у першому читанні. Українців потішили зростанням розміру середньої заробітної плати

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ярослав Железняк з "Голосу" порівняв Кабмін з серіалом "Гра в кальмара": "Міністр 456 вибув". Народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк порівняв Кабінет міністрів України з популярним серіалом "Гра в кальмара"

Також "Знай.ua" писав, у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні: кому не бачити допомоги від держави. У Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні. Українцям пояснили, хто отримає допомогу від держави