Мер Києва Віталій Кличко зробив припущення, скільки може тривати локдаун у Києві. "Червона" зона карантину в столиці може тривати близько місяця, але, це не межа.

Про це чоловік заявити під час чергового онлайн-брифінгу, де розповів, від яких факторів залежатиме дане рішення.

Як відомо, починаючи з понеділка, 1 листопада, в Києві діють посилені обмеження карантину, і в громадський транспорт, магазини, а також заклади пускають тільки з тестом, або ж сертифікатом вакцинації.

Віталій Кличко. Фото: Liga.net
Віталій Кличко. Фото: Liga.net
Віталій Кличко. Фото: Liga.net

"Все залежить від динаміки захворюваності, від заповненості ліжок у лікарнях. Але попередньо фахівці кажуть, що дуже складний період може тривати мінімум протягом місяця" - повідомляє Віталій Кличко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вакцинація - фото Кабмін
Вакцинація - фото Кабмін

Через тижні 2-3 захворюваність почне падати, і в такому випадку, якщо це станеться, то Київ перейде до критеріїв карантину "помаранчевої" зони. Буде зібрана спеціальна комісія, яка і прийме дане рішення.

На жаль, зараз тенденції зниження захворюваності немає, і статистика продовжує зростати. Фахівці відзначають, що піку захворюваності ще не було досягнуто, і найімовірніше це відбудеться ближче до кінця листопада.

Київ, фото: Знай.uа
Київ, фото: Знай.uа

А поки що магазини і заклади харчування можуть працювати, якщо у 100% співробітників є в наявності один з цих документів – зелений covid-сертифікат (дві дози вакцини), негативний тест або документ, що підтверджує перенесення хвороби. Відвідувач також повинен буде пред'являти один з цих документів.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Лікарні в столиці заповнені приблизно на 70%, а ось ліжка з киснем вже на 80%. Ситуація складна, як зазначив Віталій Кличко, однак, все ж контрольована, так як вони підготувалися.

Нагадаємо, що у Києві величезні черги на вакцинацію за день до локдауну: як у мавзолей

Знай.иа писав,500-600 смертей в день-це єдиний серйозний аргумент за введення локдауна

Також, куди поїхати і де можна відпочити в локдаун?