Стало відомо про те, що в Україні починаючи з понеділка, 1 листопада діють нові правила дорожнього руху. З'явиться нова дорожня розмітка, знаки, а також ще дещо.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олег Білошицький.

З'являться нові дорожні знаки, серед яких Житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту і його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки і стоянки, заборона руху транспортних засобів, автозаправні/електрозарядні станції, місце для зарядки електромобілів, платна дорога і її кінець, острівець безпеки.

Також, з колосальних змін-Нова Огрядна розмітка, де будуть позначати засоби для заспокоєння руху, виділяти місця паркування вздовж дороги, а також наближення до кільцевої розв'язки. Буде розмітка і для позначення місць концентрації ДТП. До діючої вертикальної розмітки додається нова: жовто-червона".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

ПДР, фото: Патрульна поліція
ПДР, фото: Патрульна поліція

Відповідальність за порушення вимог дорожніх знаків вирішили не міняти, вона залишиться на колишньому рівні.

ПДР, фото: Патрульна поліція
ПДР, фото: Патрульна поліція

Змінилися правила для велосипедистів, адже тепер доріжки будуть визначатися інакше. Зміниться поняття велосипедної смуги і переїзду. Адміністративна відповідальність для велосипедистів теж залишається незмінною.

ПДР, фото: Патрульна поліція
ПДР, фото: Патрульна поліція

Нагадаємо, що водіям пропонують заборонити спеціальне освітлення, чим воно небезпечне

Також повідомляли,у яких випадках з водія не можна вимагати штраф

Знай.uа писав,українці створили петицію, в якій просять Зеленського та ОБСЄ зупинити війну на Донбасі.