Ще з давніх часів собаки допомагають людині в усьому: це може бути випасання худоби, полювання або навіть військові операції. Сьогодні на facebook МВС України з’явилося відео про золотистого ретривера Небраску - собаку, що знаходить людей.

Небраска – так назвали свого чотирилапого помічника рятувальники кінологічного відділення, у лави якого віна вступила ще кілька років тому. Головна задача собаки – шукати людей під завалами, або тих, які зникли в лісі.

"Одна службова собака – Лабрадор-ретривер – Небраска, яка працює по пошуку людей під завалами, але попутно ми її тренуємо до пошуку людей у лісі", - розповів Сергій Троцький, начальник пошуково-рятувального кінологічного відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС

Небраска, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua
Небраска, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua

Щоб швидко знаходити зниклих, тварин постійно тренують та вдосконалюють їхні навички. Тренування зазвичай проходять на спеціальному майданчику, але також і у реальних умовах – наприклад, у лісі. У пошуково-кінологічному відділені відведена спеціальна територія для проведення навчань, на якій розташовані тренувальні снаряди. На них собаки постійно відточують свої навички.

"Тренування проводяться постійно … на тренувальному майданчику, де знаходяться тренувальні снаряди, які допомагають нам покращити роботу службових собак, вдосконалити їхні навички та свої навички, які в майбутньому допоможуть людям, які потрапили у надзвичайну ситуацію", каже Сергій.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Небраска, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua
Небраска, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua

На пошуки собак доставляють у спеціальному автомобілі, що оснащений боксами для перевезення службових тварин. Нещодавно трапилася ситуація, коли пошукові собаки залучалися до пошуку хлопчика, який зник у Шепетівських лісах. Це був не єдиний випадок, коли Небраску залучали до пошукових операцій, на її рахунку біля 10 пошуків разом із її «колегою» Джеком.

Кінологічний автомобіль, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua
Кінологічний автомобіль, скриншот з відео facebook.com/mvs.gov.ua

Команда чотирилапих і людей працює цілодобово, вони готові вирушити на завдання кожної години. Отже, якщо хтось зник у лісі або опинився під завалами, чотирилапі рятувальники неодмінно прийдуть на допомогу.

Знай.ua нагадує: Євген Єнін розповів, чому 21-річному хакеру дали другий шанс: "Альтернативні методи"

Як раніше повідомляв Знай.ua: "Страх є завжди": рятувальники зізналися, чого найбільше бояться у своїй роботі

Також Знай.ua писав: "Для жінок є тільки одна машина і вона пральна": МВС спростувало головні міфи про красунь за кермом