Кияни вже знають про нові правила паркування в місті, але нещодавно місцева влада взялася за вдосконалення цієї системи. Платних паркувальних зон стає більше, ціни на неї зростають. Журналісти програми «Спецкор» на каналі 2+2 розбиралися, чи можна отримати штраф за припарковану під власним будинком автівку та чи будуть мати обіцяні пільги ветерани війни.

Переглянути відео можна за посиланням.

Кілька місяців кияни звикають до нових правил паркування. Місто умовно поділили на три зони: за паркування в центрі потрібно заплатити 35 грн/год; на прилеглих до центру вулицях – 25 грн/год; в спальних районах – 5 грн/год.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Кияни вже встигли подати петицію на сайт КМДА, аби плату за паркування в третій зоні скасували. Столична ж влада запевнила: плату за паркування у дворах житлових будинків стягувати не будуть.

Популярні новини зараз
Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нововведенням також стала платна стоянка на узбіччі доріг. «І раніше було зонування, платні парковки, стягували штрафи. Цього року стався революційний прорив у сфері паркування. Ніхто в дворах та на прибудинкових територіях штрафувати не буде, виключно в межах проїзної частини вулиці або дороги», – прокоментував Євген Псьол, заступник директора КП «Київтранспарксервіс».

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Водії столиці мають десять хвилин, аби сплатити за парковку свого авто. Зробити це можна, скориставшись додатком «Київ Цифровий» або звернувшись до інспектора з паркування. Проте наразі в столиці лише 25 співробітників, тому покрити всі відведені майданчики вони не в змозі.

Фото: "Спецкор"
Фото: "Спецкор"

Право безкоштовно паркуватися отримали учасники бойових дій, але система поки що працює недосконало. Інспектори не володіють інформацією про власників авто через те, що Міністерство ветеранів не передало реєстр учасників бойових дій до КМДА.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні: кому не бачити допомоги від держави. У Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні. Українцям пояснили, хто отримає допомогу від держави.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на порушеннях карантину попалися тисячі українців: скільки доведеться заплатити за відсутність маски. Українцям пояснили, скільки доведеться заплатити за відсутність маски під час карантину.

Також "Знай.ua" писав, українці справно оплачують комуналку, але мерзнуть у квартирах: "Холод собачий". Українка поскаржилася на те, що попри регулярну сплату всіх платіжок, мерзне у своїй квартирі. Жінка хотіла б отримувати належну якість комунальних послуг.