Дарина вижила, здається, всупереч усьому: в її будинку була проблема з газовою колонкою, через що чадний газ йшов не на вулицю, а в приміщення. Як дівчину і її маму буквально вирвали з лап смерті, вона розповіла проекту «Всупереч».

Дівчина і її мама були однією ногою на тому світі, але медикам вдалося їх повернути. Спочатку Дарина пам'ятає легку слабкість, потім запаморочення, а після — світло в кінці тунелю.

«У нас приватний будинок. Вдома були тільки я і мама. Увечері, як зазвичай після робочого дня, мама була на кухні, займалася готуванням їжі і прибиранням. Я повчила уроки і пішла в ванну. У цей момент я почала не дуже добре себе почувати - щось було не так. Це було дуже сильна слабкість, шум у голові і запаморочення. У мене до цього були скачки тиску, але такого стану я ніколи не відчувала. Це не можна порівняти ні з чим. Тіло ніби ватяне, і різка нудота. Захотілося прилягти, я пішла в свою кімнату, сказала мамі "на добраніч»", - згадує дівчина.

Скрін, відео YouTube Всупереч
Скрін, відео YouTube Всупереч

Вона зазначила, що у її мами є класна звичка – перед сном дітей цілувати. І мама теж себе погано відчула, але подумала, що це тиск. Коли вона зайшла до дочки, та була без свідомості. Почала плескати її по обличчю, викликала швидку, залишила відчиненими двері.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Коли швидка приїхала, вони зрозуміли, що тут отруєння. Вони викликали ще одну швидку, і нас забрали в реанімацію. Це відбувається дуже швидко, але ми не зрозуміли, що це чадний газ», - зізнається Дарина.

Її мама подумала, що це харчове отруєння, хоча напередодні робили ремонтні роботи на газовій колонці.

"Це було дивно, як ніби спостерігаєш за всім з боку. Начебто все розумієш, але ти не можеш нічого. Тіло тобі не належить. У перші хвилини, коли мене відкачали, було відчуття, що я йду по темному тунелю, а попереду – жовте світло. Може це смішно звучить, але так і було. Я не відразу зрозуміла, де я ... як ніби назад повернувся в своє тіло", - ділиться дівчина.

Їй довго не вдавалося згадати подробиці того вечора, і тільки через деякий час пам'ять повернулася. Період в реанімації здався вічністю, тому що слабкість не відступала. Ні на що не було сил. Допомагали санітарки, потім тато і бабуся.

Через 7-10 днів сили почали повертатися, але повернутися до повноцінного життя вдалося тільки через півроку.

У Дарини і її мами після отруєння залишилися проблеми з серцем, печінка, тахікардія, харчова непереносимість, які не проходили ще рік.

Нагадаємо, у Франківську через витік газу евакуювали мешканців багатоповерхівки - "Почули різкий запах"

Як повідомляв " Знай.uа", в Одесі не витримав "втомлений" будинок: затріщав і впав. Кожні два тижні в Одесі обвалюються будівлі. Ймовірна причина в старості і старанності житлового фонду.

Знай.ua писав, у Києві патрульні витягли з пожежі знесиленого чоловіка: надихався чадним газом