У мережі розповіли чергову схему від аферистів, які продовжують виманювати гроші з гаманців аферистів. Яким способом шахраї користуються цього разу, і як не стати черговою жертвою.

Про це стало відомо завдяки сюжету від Факти ICTV, де українців регулярно сповіщають про всі актуальні новини в Україні та світі. Цього разу заговорили про аферистів, а також способи обману, які вони використовують.

Нова схема обману від аферистів, фото: скріншот з відео
Нова схема обману від аферистів, фото: скріншот з відео

Найпоширенішим в Україні все ще залишається шахрайство по телефону. Аферисти представляються співробітниками банку, і кажуть, що карта заблокована, або з неї намагаються зняти кошти. І так, в ході телефонної розмови зловмисник випитує потрібну для себе інформацію.

Фахівці закликають, якщо з вас починають вимагати ваші особисті дані, включаючи банківські, потрібно відразу завершити розмову, тому що це може вкрай погано закінчитися.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Телефонні афери, фото: Уніан
Телефонні афери, фото: Уніан

Інший спосіб - опитування про якість мобільного зв'язку. Там шахраї просять назвати цифри з повідомлення, яке прийшло, і від вашого імені починають купувати різні товари.

Також, досить часто аферисти намагаються заробити на торгових майданчиках, де можна продавати товар, а також купувати. У таких випадках користувачам надсилають фальшиві накладні, або ж посилання на фейковий ресурс, де потрібно оформити доставку. Довіряти ні в якому разі не потрібно, адже, вас можуть обдурити на величезну суму грошей.

Досить часто дзвонять і кажуть, що хтось із близьких людей опинився в біді, і щоб вирішити проблему, потрібні звичайно ж гроші. Але, буває часто, що вони помиляються, і таких рідних у вас немає, але, бувають випадки коли людина реально йде шукати гроші, а суму немаленькі.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики зробили заяву про субсидії в опалювальному сезоні

Як повідомляв портал Знай.ua, на порушеннях карантину попалися тисячі українців

Також Знай.ua писав, українці справно оплачують комуналку, але мерзнуть у квартирах