На офіційній сторінці Міністерства охорони здоров'я України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація з приводу регулярного і правильного догляду за тілом.
Це, на думку представників МОЗ, сприяє гармонійному фізичному і статевому розвитку. Вони продовжують рубрику "Статеве виховання", назва якої, найімовірніше, взято з однойменного серіалу від Netflix. Цього разу поговорили про жіночу гігієну.

Українці в метро, фото: Знай.ua
Українці в метро, фото: Знай.ua

"Вагіна закрита великими статевими губами, і подібно крайньої плоті у хлопчиків, захищає внутрішні органи від попадання інфекції. У перші дні після народження ви можете помітити у дочки незначні виділення з піхви з прожилками крові. Такі виділення викликані тим, що в крові дитини ще присутні гормони матері (естрогени) і це — норма. Так само нормальні прозорі слизові виділення. Якщо ж виділення мають неприємний запах, супроводжуються дискомфортом і почервонінням — зверніться до лікаря", - йдеться в публікації.

Українці, фото знай.иа
Українці, фото знай.иа

Після цього обговорення цієї тематики продовжилося. У публікації вказані кілька рекомендацій з приводу щоденної гігієни. Дівчаток потрібно підмивати мінімум двічі на день після дефекації, і мити тільки зовнішні статеві органи. Дуже корисно влаштовувати повітряні ванни, знімаючи підгузник, а ще завести окремий рушник для статевих органів після купання.
Бавовняна білизна і вільний одяг - кращий вибір після відмови від підгузників. І головне не використовувати мило, а також дорослі гелі.

"Розкажіть дитині про те, які є одноразові і багаторазові засоби менструальної гігієни: прокладки, тампони, менструальні чаші і менструальні трусики. Поясніть, які зміни відбудуться в її тілі, і підтримайте доньку", - йдеться в кінці публікації МОЗ.

МОЗ, скріншот: Facebook
МОЗ, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, Covid-19 в Україні взяв вихідний, медики радіють "послабленню": статистика МОЗ на 31 жовтня

Як повідомляв "Знай.ua", українці, які бажають вакцинуватися, взяли в заручники медпрацівників, щоб отримати дозу: "Ми не звинувачуємо"

Знай.ua писав, в Україні китайський вірус covid-19 перескочив позначку в 26 тисяч: головні дані МОЗ на 30 жовтня