В Україні можуть зняти карантинні обмеження за умови, що буде вакциновано 70% громадян.
Про це заявив прем'єрміністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Донецьку область, передає "Укрінформ".
Так, стало відомо, що уряд зніме карантинні обмеження в країні, якщо велика частина населення пройде вакцинацію.

Скрін, Facebook Шмигаль
Скрін, Facebook Шмигаль

"Держава витратила мільярди гривень з державного бюджету на те, щоб доставити вакцини в Україну... 70% вакцинованого населення - це означає, що пандемія буде подолана і ми зможемо знімати обмеження в державі", - сказав Шмигаль.

При цьому Шмигаль розповів, що прикладом для українців має бути місто Моршин, де навесні на 70%, а станом на даний момент на 75% провакциноване населення. Він зазначив, що в Моршині з населенням майже 4 тисячі є 22 хворих-19, з них 8 вакцинованих і хворіють в дуже легкій формі. При цьому в лікарні немає жодного хворого з COVID-19.

"Ми вважаємо, що 24 мільйони (громадян - ред.) - це доросле населення, яке має вакцинуватися на 100%, тобто 70% і більше - це хоча б 20 млн осіб, яких хочемо провакцинувати до кінця року", — сказав Шмігаль.

Скрін, відео YouTube вакцинація
Скрін, відео YouTube вакцинація

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Глава уряду додав, що в тиждень щонайменше 1,5 млн українців повинні вакцинуватися, щоб до кінця року провакцинувати більшість дорослого населення. При цьому він зазначив, що примусової вакцинації не буде.

Як повідомлялося, за інформацією МОЗ, з початку кампанії вакциновано 9 363 493 людини. За минулу добу 291 293 людини вакциновано від COVID-19.

Нагадавши, що на порушеннях карантину попалися тисячі українців: скільки доведеться заплатити за відсутність маски

Як повідомляв портал "Знай.uа", МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid.

Також "Знай.uа" писав, українцям пророкують "червону" зону на Новий рік і Різдво: що буде заборонено під ялинкою.