Найнебезпечніша для життя людини з усіх розладів харчової поведінки - анорексія. Майже 5% хворих гинуть через ускладнення, які викликає ця підступна хвороба. Молода дівчина Анастасія Ляхова одного разу опинилася на кордоні між життям і смертю. Проте їй вдалося вибрати життя. Дівчина хотіла стати моделлю, і дієти довели її до межі.

Вона розповіла журналістам про свою хворобу, одужання і про те, який вплив може надати всього одне слово близької людини.

Про це Анастасія Ляхова свого часу розповіла на камеру для YouTube-програми "Не прийнято обговорювати".

Анастасія Ляхова, фото: Instagram
Анастасія Ляхова, фото: Instagram

"Ти або вирішуєш жити, або ти вирішуєш себе далі гробити. Іншого не дано. Важливо не стільки навчиться заново їсти, скільки зрозуміти причину, психологічну причину "чому ти вирішила себе знищити?". Чому ти сама вирішила себе вбити, чому ти вирішила сама себе довести до такої знемоги.", - розповіла Анастасія на самому початку свого інтерв'ю.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Анастасія Ляхова, фото: Instagram
Анастасія Ляхова, фото: Instagram

Далі дівчина, окрім своєї особистої історії про роботу і подорожі по різних країнах, вирішила розповісти про головні кроки в одужанні від анорексії.

"Якщо ти в процесі одужання вирішуєш ці питання, то потім ти не повернешся, не буде відкату. Ти вже зрозумієш, як тоді було погано і боляче. Не знаю, пишуть про це або не пишуть. Але після анорексії твої органи дуже сильно страждають. Зараз я там кожен місяць, кожен три, півроку, роки я проходжу обстеження. Я дуже багато грошей витрачаю на ліки. Грубо кажучи, всі мої органи прийшли в непридатність. Кишечник, печінка, селезінка - це все заново потрібно відновлювати.", - розповідає 25-річна Настя.

Також наші читачі можуть подивитися повне інтерв'ю, де можна дізнатися, на що була готова Настя, щоб стати справжньою моделлю:

Раніше повідомляли, зірка "Вороніних" Катерина Волкова поділилася пікантними кадрами в ліжку: "Коли випадає сніг...".

Як повідомляв Знай.uа, Анастасія Приходько відмовилася від їжі, фанати нажахані: "Страшно...".

Знай.uа писав, забудьте про дієти: Аніта Луценко видала прості правила для здорового і красивого тіла.