Відомий психолог Михайло Лабковський розповів, чи потрібні в школі уроки статевого виховання, і що таке справжня зрада. Порадами та рекомендаціями експерт поділився у своєму інтерв'ю Маші Єфросиніній.

Ведуча запитала, чому необхідно статеве виховання в школах, і чи потрібне воно взагалі?

«Статеве виховання необхідно, по-перше, з метою запобігання дітей від дитячої вагітності. Є дитячі пологи, аборти... середній вік початку заняття сексом, якщо батьки не в курсі, серед дітей – 15,5 років, а не як вони думають – після школи. Середній вік, коли діти пробують наркотики - з 12 років», - зазначив психолог.

Школярі, скріншот: YouTube
Школярі, скріншот: YouTube

"Друге-це захворювання, що передаються статевим шляхом, тому що діти не охороняються. Наприклад, я працював шкільним психологом - є дівчатка, які точно знають, що не можна; є дівчатка, які точно знають, що можна; але 90% взагалі не думають про це. І можуть отримати весь букет, починаючи з вагітності. Вони ж діти, вони взагалі не дуже контролюють свою психіку. Тому в усьому світі дітям дають елементарні знання - як оберігатися, про відповідальність, щоб " це " не було в 7 класі...", - додав він.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Також Єфросиніна запитала, чи є перший секс - початком дорослішання?

"Це кінець дитинства. Секс на дорослішання ніякого впливу не робить, але він закриває гештальт, тому що з якогось часу діти починають про це думати. У хлопчиків - полюція, у дівчаток – мастурбація. Це головна тема їх переживань, і вона не реалізується", - пояснив Лабковський.

Зрада, фото з вільних джерел
Зрада, фото з вільних джерел

Він також додав, що зрада-це не стільки секс, скільки брехня партнеру.

"Людина - полігамний за своєю природою, а шлюб – моногамний. Багато в чому винен страх. Наприклад, чоловік вашої подруги хоче з кимось переспати. Приходить до дружини і каже: "Я тебе люблю, але через те, що ні з ким не сплю, у мене комплекси". Дружина може зрозуміти, а може подати на розлучення. І другий сценарій лякає, змушуючи брехати. Зрада - це не секс, а його приховування. Коли ви брешете - це зрада", - вважає психолог.

Нагадаємо, вчені з'ясували, скільки повинен тривати нормальний статевий акт.

Раніше Знай.uа повідомляв про коплекс докорів Кегеля, які допоможуть зробити ваше інтимне життя неймовірним.

Таже Знай.uа писав, оральні ласки можуть бути такими ж небезпечними для здоров'я, як і традиційна інтимна близькість. Про те, які хвороби можна підчепити при оральному контакті з партнером передає Clutch.