Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), зробила заяву щодо можливого зростання тарифів на розподіл газу.

Про це повідомили на сайті НКРЕКП.

У НКРЕКП зазначили, що повідомлення про підвищення тарифів на розподіл природного газу, які тиражуються в засобах масової інформації, не відповідають дійсності. При цьому зазначили, що згідно з чинним законодавством, тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік затверджуються щорічно, як правило – в грудні попереднього року. Тому жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не приймалося.

Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.
Комуналка. Фото: Главком.

"За оперативними узагальненими розрахунками, навіть гіпотетичне коригування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не повинно перевищувати рамки інфляційних процесів", - зазначає регулятор.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

При цьому зазначили в НКРЕКП, що наміри деяких облгазів істотно підвищити тарифи на розподіл природного газу не означають, що такі наміри можуть бути реалізовані.

"НКРЕКП затверджує не бажані тарифи і наміри окремих компаній, а виключно економічно обґрунтовані тарифи, які відповідають інтересам всіх учасників ринку природного газу, а головне – інтересам споживачів", - повідомив регулятор.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Розподіл газу: що необхідно знати

Зараз газорозподільні компанії опублікували на своїх сайтах проекти тарифів на 2022 рік, в яких пропонується підняти ціни на послугу з розподілу газу від 30% до більш ніж в 4 рази.

Таким чином, середній тариф на розподіл по країні може зрости з нинішніх 1,44 грн за куб.м до 4,14 за куб. об.

Нагадавши, що заборгували за комуналку українці мають право на субсидію: у Мінсоцполітики розповіли, що робити

Як повідомляв Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.