Новий пост опубліковано на facebook сторінці Операція об'єднаних сил. Сьогодні мова йде про капеланів – невід’ємну частину українських бойових підрозділів.

До початку війни в Україні такий термін, як «капелан» практично не можна було почути, але з початком 2014 року ми все частіше звертаємо увагу на військових священників, які допомагають українськім бійцям на передовій.

Героєм розповіді є Сергій, який до війни мешкав поблизу Донецька. В той час він працював на шахті імені Засядька, адже як ми знаємо, Донбас – це вугільний край, тоді ж він приєднався до лав Української Євангельської християнської церкви. З початком війни життя Сергія змінилося, любов до країни та розуміння того, що держава потребує його підтримки, спонукали чоловіка прийняти рішення приєднатися до лав ЗСУ. Штатну посаду він отримав не одразу, довелося брати участь у коротких ротаціях волонтерських капеланських груп.

Протягом всього шляху Сергія підтримує кохана дружина Тетяна, яка надає йому сил бути капеланом – людиною з великим серцем.

Знай.ua нагадує: Викладав історію і вирішив творити її сам: українець з великим серцем проміняв книги на окопи

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.ua: Боєць "Джин" поділився власним шляхом до окопів Донбасу - "200 кілометрів для війни – не відстань"

Також Знай.ua писав: Ранні підйоми, громіздкі каструлі і висока температура: красуня Наталка замінила бійцям маму і розповіла про важку роботу кухаря