Відтепер державні виконавці можуть відібрати через заборгованість машину у власника просто на дорозі. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

У п’яти областях України почали зупиняти автомобілі боржників та просити сплатити борг. Для цього виконавчій службі достатньо лише рішення суду. Чиновники звітують, що за перший день дії нововведення вдалося стягнути понад 120 тисяч гривень.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

За несплату комунальних послуг виконавча служба вже наклала арешт і вилучила перше авто. Державні виконавці приїхали до жінки, яка заборгувала майже 50 тисяч гривень. Пані Олена каже, що частину боргів сплачувала ще у 2019-20 роках, проте на підтвердження своїх слів не має ні документів, ні квитанцій. Згідно із законом повідомити про закриття боргу має боржниця, вона ж зобов’язана зібрати потрібні довідки і чеки про погашення.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Якщо пані Олена знайде всі документи про погашення боргу, вона зможе забрати свій автомобіль зі штафмайданчику. В іншому випадку авто продадуть на аукціоні. Частина коштів з продажу піде на погашення заборгованості, а решту суми отримає колишній власник.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Подібний випадок стався з водієм Юрієм. Виконавча служба мала вилучити його «Газель» через несплату штрафу за кермування у нетверезому стані. Чоловік на місці погасив штраф 10 200 гривень, що звільнило його від конфіскації авто.

Знай.ua нагадує Українкам підказали, як перевірити нареченого-іноземця – попередні шлюби й "скелети в шафі"

Як раніше повідомляв Знай.ua, як квартиру українця заарештували через борги по аліментах: заборгував дитині 180 тисяч за 9 років

Також Знай.ua писав: Здала пай - а він не платить: українцям пояснили, як розібратися з орендаторами