Ситуація на дорозі стала приводом нової заборони для патрульних поліцейських.

На порталі "Твоя машина" йдеться про інцидент, який трапився з водієм в Україні. Поліцейські патрульні, зупинивши власника авто на дорозі з метою перевірки документів, причиною зупинки назвали: «профілактичні заходи». Водій спробував пояснити правоохоронцям, що такої причини для зупинки автовласника не існує і відмовився показати документи, через що отримав штраф від інспекторів.

Поліція, скріншот: Youtube
Поліція, скріншот: Youtube

Водій, отримавши штраф у розмірі 425 гривень, вирішив, що його права були порушені і звернувся до суду з метою роз’яснення існування такого формулювання, як «профілактичні заходи», адже він був не згоден з представниками правоохоронних органів, які зупинили його на дорозі і зажадали перевірити документи.

Суд, проаналізувавши перелік причин для зупинки водіїв, які затверджені в ст.35 закону «О Національній поліції», повідомив, що такої причини з формулюванням «профілактика» - не існує. Цього разу Феміда стала на бік постраждалого: дії інспекторів поліції були оголошені неправомірними, а покарання з водія було зняте.

Знай.ua нагадує Пожурить і відпустить: в яких випадках з водія не можна вимагати штраф

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.ua Дарма штрафують далекобійників і беруть хабарі: які покарання чекають на нечесних дорожніх інспекторів

Також Знай.ua писав: В Україні запрацювали нові правила транспортних перевезень: без сертифіката не пустять