Правоохоронці дедалі частіше ловлять працівників Укртрансбезпеки на випадках корупції та зловживання службовим становищем. Тому за реформування структури взялися спеціалісти, які створювали патрульну поліцію. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Головне завдання інспекторів: штрафувати перевантажені фури та контролювати громадський транспорт. Але в листопаді 2020 року поліцейські зловили на хабарі керівника обласного відділення Укртрансбезпеки. У червні 2021 за систематичні хабарі від далекобійників арештували інспектора вагового контролю.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Укртрансбезпека — один з найбільш корумпованих державних органів. Щоб це змінити, Міністерство інфраструктури вирішило реформувати структуру.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Відтепер інспектори Укртрансбезпеки будуть під жорстким контролем. Тих, кого зловили на хабарі — звільнять. Усіх старих працівників структури чекатимуть перевірки, а нові фахівці пройдуть спеціальний вишкіл.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«Зараз в службі працює 170 інспекторів, які мають обслуговувати всю країну це не можливо. На жаль, більшість з цих інспекторів мають низький стандарт роботи: зловживання і корупція», — каже Мустафа Найєм, заступник міністра інфраструктури.

Влада планує збільшити кількість інспекторів вдвічі. Вже 200 спеціалістів обіцяють знайти до кінця року. А заробітну плату підвищать до 14-16 тисяч гривень.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Крім того, уникнути корупції допоможе цифровізація, кажуть спеціалісти. Тому інспекторам Укртрансбезпеки незабаром видадуть планшети, куди ті вноситимуть всю інформацію про порушників.

Нагадаємо, що професійного водія позбавили посвідчення та оштрафували через чужий протокол: змушений сидіти без роботи. Невинну людину позбавили посвідчення водія і оштрафували на 17 000 гривень через чужий протокол

Як повідомляв Знай, сидіння, одне колесо і вага не вище 20 кілограм: в Україні створять "ПДР для самокатів". Нові правила їзди вже презентують зовсім скоро

Також Знай писав, камені проти стихійного паркування: комунальники вийшли на новий рівень боротьби з порушниками