Представник президента Російської Федерації Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія не зможе завадити Україні йти у напрямку НАТО, але «мінімізувати наслідки цих кроків» Москва зможе. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Ми не можемо цьому перешкодити. І це неможливо. Але ми можемо мінімізувати наслідки таких кроків для нашої країни. У мене немає сумніву, що – при продовженні далі зближення України і НАТО - в Росії буде зроблено все, що необхідно", - підкреслив Пєсков.

Пєсков вважає, що агресивною позиція НАТО була завжди, і це ні для кого не є секретом. Цей блок, вважає він, був створений задля противаги політиці РФ. У розриві відносин з Альянсом прес-секретар президента Росії не бачить "нічого страшного".

Зауважимо, що голова Міністерства зовнішніх справ Росії Сергій Лавров раніше заявив, що з 1 листопада Російська Федерація призупиняє роботу постійного представництва у Альянсі, а причиною цьому послугувало скорочення кількості їх працівників при блоці.


Також слід нагадати, що курс на вступ до НАТО закрепілений у Конституції України 334 голосами народних депутатів у 2019 році.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Знай.ua нагадує В Україні прекрасні перспективи вступити в НАТО, - Ігор Рейтерович

Як раніше повідомляв Знай.ua Війна буде закінчена дуже швидко, - Антон Малєєв про можливу конфронтацію РФ з НАТО

Також Знай.ua писав: Віктор Трегубов розповів, чи потрібно Україні вступити до НАТО