З проблемою дрібних шкідників на кухні стикалася, мабуть, будь-яка господиня. Видання, IVD.RU дає практичні поради, як позбутися від непроханих гостей.

Жуки в сипучих продуктах - крупах і борошні – можуть раптово з'явитися навіть у дуже охайної господині. Вивести їх буває, як правило, дуже складно.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

На вашу полицю шкідники зазвичай потрапляють з магазину, можливо, ви придбали неякісний товар, не помітивши, що там завелися комахи. Визначити це, вибираючи продукти в супермаркеті, не завжди можливо: складно оцінити якість товару, якщо він продається не розсипом, а в закритій пачці. А якщо жучки ще тільки на стадії личинок, то ви точно не зможете їх виявити, купуючи продукт.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

Потрапляючи на вашу кухню, шкідники починають швидко розмножуватися, і підступність їх в тому, що від стрімкого поширення не врятує навіть герметична упаковка: дрібні комахи можуть прогризти дірки в папері, целофані і навіть фользі.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Що потрібно робити, щоб позбутися від борошняних і круп'яних жучків:

Насамперед-приберіть з вашої кухні уражені продукти, бажано, як можна швидше. Не залишайте викинуту курпу в сміттєвому відрі до ранку, адже за ніч шкідники можуть проникнути ще куди-небудь.

Потім перевірте всі полки на наявність непроханих гостей. Перегляньте не тільки всі відкриті пачки з крупами, а й місця, де ви найменше очікували побачити круп'яних жучків: поличку з кавою і чаєм, контейнери з бобовими, коробки з печивом, ящики з овочами і навіть аптечку. Аптечку навіщо - запитаєте ви? Через те, що підступні шкідники можуть влаштуватися в пачці лікарських трав і навіть в гірчичниках.

Третім вашим кроком повинна стати обробка чистих продуктів за допомогою високої температури: прожарте їх в гарячій духовці при температурі 50 °C протягом години.

Після зробіть прибирання, використовуючи оцет.

фото: скриншот youtube
фото: скриншот youtube

І нехай надалі на вашій кухні з'являються тільки ті гості, яких ви звали.

Знай.ua нагадує Ранні підйоми, громіздкі каструлі і висока температура: красуня Наталка замінила бійцям маму і розповіла про важку роботу кухаря

Як раніше повідомляв Знай.ua Простий рецепт смачного плову в домашніх умовах: хотіли купити узбеки

Також Знай.ua писав: Прощавайте, пакети для пакетів: Україна відмовилася від пластикових кульочків - озвучено розміри штрафів