Вчора ми розповідали, чому людям заборонено хапати котів за шкірку, незважаючи на те, що мамам-кішкам це робити можна.

І до цього, протягом довгих двох місяців, було розібрано безліч ситуацій, пов'язаних з нашими домашніми улюбленцями. Наприклад, озвучували основний список запахів, неприємних котячому нюху. А зараз торкнемося суворої правди про переліт з пухнастиками, про що розповів експерт Андрій Веретенников.

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Авіакомпанії спочатку озвучують правила допуску тварин на борт. Наприклад, російський "Аерофлот" допускає наявність лише одного улюбленця на весь салон. В основному-допускаються лише ті, хто разом з кліткою важать не більше восьми кілограмів. А ось іншим доведеться опинитися в багажному відсіку.

Коти при цьому переживають жахливі відчуття, бо вони перебувають там, ніби всередині працюючого пилососа. Багато хто з пухнастиків дуже погано переносять бовтанку, у них можуть почати текти пінка або слюні з рота навіть після 30-хвилинної поїздки на автомобілі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Котик, скріншот: Youtube
Котик, скріншот: Youtube

Через це, періодично, ветеринари фіксують факти смерті котів через не тільки фізіології, але і простого жаху. Тваринами випробовується величезний страх, будучи в темному і дуже галасливому багажному відсіку. Якщо з твариною щось станеться під час польоту - винен саме власник, і він же - якщо компанії буде завдано шкоди.

Якщо виходу з ситуації, в якій коту доведеться все ж перенести переліт, немає, краще привчати тварину до клітки заздалегідь — за 2-3 місяці або навіть за півроку. За кілька днів перед від'їздом пухнастику дають заспокійливе і засоби від заколисування, і головне - не застосовувати наркоз.

Нагадаємо, кіт Садового перетворився на антистрес для львів'ян - "Дивитися тричі на день після їжі"

Як повідомляв "Знай.ua", улюблене мурчання котиків приховує складний механізм і небезпека: що ховається під солодкими звуками

Знай.ua писав, схопив кота за шкірку - відразу з ним попрощався: чому не можна цього робити і які важкі наслідки чекають пухнастика