Вчора Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив, що Молдова потребує додаткових поставок газу у зв’язку з шантажем російської газовидобувної компанії "Газпром". Сусідня республіка звернулася до України, аби та надала допомогу.

Фото: Олексій Данилов, скриншот youtube
Фото: Олексій Данилов, скриншот youtube

"Прем’єр міністр України сьогодні отримав листа від свого колеги – від прем’єр-міністра Молдови Наталі Гаврилиці з прохання допомоги Молдові певним обсягом газу для уникнення складної ситуації, яка склалася в Молдові з урахуванням того шантажу, який там робить на сьогоднішній день «Газпром", - повідомив секретар РНБО.

Це підтверджує на своїй сторінці у Фейсбуці депутат від президентської фракції «Слуга народу» Андрій Герус.

"Дійсно, вчора на РНБОУ обговорювалося питання допомоги Молдові газом. Зараз у Молдови ідуть складні переговори із «Газпромом» щодо продовження контракту, номінації ім зменшені, у країни фізичний дефіцит газу, зокрема для об’єктів критичної інфраструктури", - заявив голова Комітету з питань енергетики.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: facebook andriy.gerus
Фото: facebook andriy.gerus

З огляду на те, що обсяг палива у газових сховищах нашої держави є достатнім – це дозволяє зробити певну «аварійну допомогу», задля укріплення добросусідських відносин, вважає Андрій Герус .

Фото: facebook andriy.gerus
Фото: facebook andriy.gerus

Варто відзначити, що у п’ятницю 22 жовтня голосами депутатів Республіки Молдова було введено надзвичайний стан строком на місяць у зв’язку з дефіцитом природного газу. Обсяги дефіциту складають біля 16 мільйонів кубів.

Знай.ua нагадує ЗМІ: Владі доведеться просити Медведчука вести переговори з РФ щодо газу

Як раніше повідомляв Знай.ua Годний: Вирішувати питання про постачання газу потрібно на рівні Путіна

Також Знай.ua писав: Масові протести через комунальні тарифи цілком можливі, - Тарас Загородній