Ще наприкінці Міністерство охорони здоров'я України публікувало наказ "Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням".

У ньому йшлося про три види професій, підтверджених до обов'язкової вакцинації проти COVID-19. Раніше виділялися співробітники різних навчальних закладів, працівників центральних органів влади та місцевих державних адміністрацій.

Вакцинація, кадр з відео
Вакцинація, кадр з відео

Наразі голова МОЗ Віктор Ляшко зазначив, що в Міністерстві вже погодили розширений перелік таких професій. До нього збираються додати працівників державних установ, підприємств, соціальної сфери та критично важливих сфер для функціонування економіки України.

"Що з депутатами?", "Нехай цей Ляшко дещо собі розширить", "Якийсь медичний фашизм", - пишуть користувачі в Інтернеті.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Віктор Ляшко - фото з Фейсбук
Віктор Ляшко - фото з Фейсбук

Зовсім недавно в Україні ввели нові правила пасажирських перевезень, при яких тепер потрібно мати не тільки документ, що підтверджує особу, і Квиток, а й сертифікат про вакцинацію або ж негативний результат ПЛР-тесту.

На вокзалах, для зручності українців, розмістили локальні пункти експрес-тестування за 350 гривень.

Нагадаємо, МОЗ підготував список до примусової вакцинації: не хочеш-звільняйся.

Як повідомляв "Знай.ua", в "червону зону" відправили кілька областей: кого чекають жорсткі обмеження. Відповідні обмеження почнуть діяти з 00 години 00 хвилин 26 жовтня 2021 року.

Знай.ua писав, українцям знову світять масові скорочення через локдаун: хто може втратити роботу